SON DAKİKA



Haber > Trabzon > 27. Dönem CHP Milletvekili adayı Kaynar'dan önemli mesajlar! ''Trabzon’un bir master planı olmalı!''

27. Dönem CHP Milletvekili adayı Kaynar'dan önemli mesajlar! ''Trabzon’un bir master planı olmalı!''

10 Mayıs 2021 Pazartesi - 11:24




Kaynar, “Benim hayalimde bir Trabzon var… O Trabzon’da; master planı olan, söz sahibi olan, sporcu, sanatçı yetiştiren, tarihine sahip çıkan Trabzon’dur” dedi





CHP 27’inci dönem Trabzon Milletvekili Adayı İsmail Kaynar, Türkiye gündemi ve Trabzon özeline ilişkin dikkat çeken açıklamalar yaptı. Türkiye’deki AK Parti belediyelerinin CHP belediyelerini örnek alması gerektiğini ifade eden Kaynar, “Bunu yapmak için Ekrem bey ve Mansur bey örnek alınmalı” dedi. “Hayalimde bir Trabzon var” diyen Kaynar, “O Trabzon’da 81 il içerisinde misyonun, vizyonunun farklı olduğunu hissettiren üreten, sanatı ve sanatçıyla öne çıkan Trabzon’dur” dedi. İşte Kaynar’ın o açıklamaları:

MARKALAŞMA SORUNUMUZ VAR

Pandemi sürecinde kapalı kalan küçük esnaflarımızın sesinin hükümet tarafından daha fazla duyulması gerektiğini düşünüyorum. Bu minvalde dikkat edilmesi gereken bir önemli husus ülkedeki tablonun yanı sıra Trabzon’daki tablonun da göz önünde tutulması. Trabzon zengin bir şehir, balık ihracatı var, Trabzonspor’u var… Ancak Trabzon’un markalaşmakta önemli bir sorunu var. Neden… Çünkü devletten gerekli desteği bir türlü alamıyor. Hem fındık üreticisi, hem ihracatçısı, hem de sportif anlamda şehirden faydalanılmadığını görüyorum.

DAHA NET BİR ŞEKİLDE GÖRÜK

Fakat, şunun da altını doldurmak isterim; yorgun düşmüş bir iktidardan yukarda saydıklarımı bekleyemezsiniz… 19 yılın sonunda yorgun düşmüş, her anlamda açık veren, sürekli usulsüzlükler, gerek belediye başkanları noktasında bir mental yorgunluk, bir teşkilat yenilenmesini yapamamış ve artık misyon ve vizyonunu kaybetmiş bir iktidar var. Bunu da tabi geride bıraktığımız belediye seçimlerinde CHP’nün büyükşehirlerde seçimleri kazanmasıyla daha net bir şekilde görmüş olduk.

İMAMOĞLU VE YAVAŞ ÖRNEĞİ

Türkiye’de CHP belediyeleri güzel işler yapmaya başladığını halkımız fark etti. Örneğin; İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu 1’TL’ye ekmek satıyor. Sırf bu nedenle Ekrem beye bir linç kampanyası düzenlendi. Halbuki bu örnek alınması gereken bir şeydi… Halka 1 TL’ye ekmek satmanın ne gibi bir kötülüğü olabilir. İktidar bunu eleştireceğine, örnek almalı… Gerçek sosyal belediyecilik, sosyal adalet budur… Bir de Mansur Yavaş örneği var. Tasarruf ekonomisiyle kendilerine kaynak oluşturduklarını gördük… Böylelikle Ankara ve İstanbul gibi büyükşehirlerde israf ekonomisinin önüne geçildi. Ekrem bey ve Mansur bey bu noktada tüm belediyelere örnektir.

BİR ŞATAFAT SÖZ KONUSU

Belediyeciliği Trabzon özelinde konuşmak gerekirse, belediye başkanlarının rekabeti noktasında Ortahisar’ın Büyükşehir’in önüne geçtiğini, Büyükşehir’in Ortahisar’ın gölgesinde kaldığını görüyoruz. Halbuki tam tersi olmalıydı. Ancak bugün bunu değerlendirdiğimizde belediye başkanları bir şatafat içerisinde… Vekiller noktasında sürekli zenginleşen, şatafat yarışı yapan iktidar mensupları var. Keşke bu böyle olmasaydı da Trabzon’a destek verilse ve kentimiz kazansaydı…

ŞEHRİN MASTER PLANI OLMALI

Şehirlerin bir ulaşım master planı vardır… Yani belediyeler ve devletler önümüzdeki yılları planlayarak ve hesaplayarak yollarına devam ederler. Fakat bugün Trabzon’da kavşakları kapatarak trafik sorununu çözüldüğü düşünülüyor. Bugün Trabzon’un en büyük sorunlarından biri işsizlik, yapılaşma olduğu gibi 3’üncüsü de trafiktir.

KİMSE ÜZERİNE ALINMIYOR

Boztepe’deki viyadüğü karayolları yaptı belediyeye devretti. Proje kimin diye sorulduğunda kimse sahip çıkmıyor. Çünkü tasvip edilen bir proje olmadı. Şehrin silüetini ve görüntüsünü bozdu. Bu noktada belediye ve karayolları istişare halinde olmalı fakat görünen o ki ortaya bir istişare söz konusu değil. Bu tabloya bakınca diyorum ki; Trabzon kurban ediliyor.

SOSYAL ADALETSİZLİK VAR

Türkiye’de özellikle 2018’den bugüne ortaya çıkan ekonomik tablo ve pandemi sürecinin de eklenmesiyle ekonomik boşluğu genişletti bunu takiple sosyal düzen bozukluğu ve sosyal adaletsizlik tetiklendi. Artık AK Parti’ye oy veren insanlar ekonomiyi bir kenara bıraktı sosyal adaletsizliği eleştirmeye başladı. Nedir bu? Adaletli alınmayan vergiler. Bir esnafın dükkanının kepengini indiriyorsunuz, ama onun elektrik, su faturasını göndermeyi ihmal etmiyorsunuz. Bu adaletli değil…

HAK ETTİĞİNİ ALAMAYAN KENT

Benim hayalimde bir Trabzon var… O Trabzon’da şudur; 1990’lı yılların öncesine kadar var olan, Trabzonspor markasıyla, tarım gücüyle, üretim gücüyle, fındığıyla,  ticaret borsalarıyla söz sahibi olan, sporcu, sanatçı yetiştiren, tarihine sahip çıkan Trabzon’dur. En önemlisi de 81 il içerisinde misyonun, vizyonunun farklı olduğunu hissettiren ve bunu şiar edinmiş milletvekilleriyle mecliste var olduğumuz bir Trabzon hayal ediyorum. Unutulmalı,  Osmanlı’dan beri Trabzon sancak şehridir. Doğu Karadeniz’in başkentidir, ancak 20 yıldır hak ettiği desteği görmüyor.

Beğendim
3
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap