SON DAKİKA



Haber > Trabzon > 2015'te en yaşanılabilir kent seçilen Trabzon 2018

2015'te en yaşanılabilir kent seçilen Trabzon 2018

12 Haziran 2018 Salı - 10:23




2015’te Forbes Dergisi tarafından en yaşanılabilir kent seçilen Trabzon, 2018 yılında Çevre Mühendisleri tarafından oluşturulan raporda plansız kentle





PLANSIZ KENT TRABZON

Çevre Mühendisleri Odasınca 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde oluşturulan 2018 raporunda Trabzon’u utandıran sonuç çıktı. TBMM Çevre Komisyonuna Trabzonlu vekilin Başkanlık etmesine tezat raporda, çevre kirliliğinin büyük ölçüde artış gösterdiği, Trabzon’un Türkiye’nin en plansız kentlerinden olduğu bilgileri yer aldı.

NEREDEN NEREYE

Dünyaca ünlü FORBES Dergisi tarafından 2015 yılında en yaşanabilir kent seçilen Trabzon, üç yılda plansız kentleşme neticesinde toprak kirliliğinin en fazla yaşandığı il olarak kayıtlara geçti. Çevre Mühendisleri Odası Trabzon Şube Başkanı Yasin Taflan, “Özellikle derin deşarj konusunda sorun var. Ancak problemi ortadan kaldırmak adına çalışıyoruz” dedi. Devamı 9’da

Coğrafi olarak tam bir cennet olarak tanımlanabilecek bir bölgede yaşıyoruz. Bir tarafı deniz, diğer tarafı ise olabildiğine yeşil bir bölge olan Trabzon. Artık günümüz Türkiye’sinde birçok insanın büyük şehirlerin yoğunluğundan kaçıp doğayla iç içe olabilmek ya da Ege, Akdeniz kıyıları yerine alternatif bir tatil olarak gördüğü bir bölge burası. Ancak bir durum var ki bu güzel cennet için adeta katliam yaşanıyor. Çevre Mühendisleri Odasınca 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde oluşturulan 2018 raporunda Trabzon’u utandıran sonuç çıktı. TBMM Çevre Komisyonuna Trabzonlu vekilin Başkanlık etmesine tezat raporda, çevre kirliliğinin büyük ölçüde artış gösterdiği, Trabzon’un Türkiye’nin en plansız kentlerinden olduğu bilgileri yer aldı.


SADECE BİRİSİNİN İZNİ VAR

Söz konusu raporda, Trabzon, plansız kentleşme nedeniyle toprak kirliliğinin en fazla olduğu il olarak kayıtlara geçti. Doğu Karadeniz Bölgesi’nde denize sıvı atık bırakan belediyelerden sadece bir tanesinin çevre izni olduğu ve Karadeniz’in evsel atıklar ile tarımsal ilacın fazla kullanımından ötürü kirlendiği gözler önüne serildi. Bayburt ve Ordu Organize Sanayi bölgelerinde, zorunluluk olmasına rağmen; arıtma tesisinin bulunmadığının da belirlendiği raporu değerlendiren Çevre Mühendisleri Odası Trabzon Şube Başkanı Yasin Taflan, “Özellikle derin deşarj konusunda sorun var. Ancak problemi ortadan kaldırmak adına çalışıyoruz” ifadelerine yer verdi.

Meryem Akgün - Karadeniz Gazetesi Özel

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap