SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Tarım arazileri amaç dışı kullanılmasın

Tarım arazileri amaç dışı kullanılmasın

18 Mart 2013 Pazartesi - 15:47




Türkiye Tabiatını Koruma Derneği Trabzon Temsilcisi ve Ziraat Yüksek Mühendisi Ali Çankaya Genç Tema üyelerine “Tarımsal Kaynaklı Çevre Kirliliği ve A





Tema Vakfı Trabzon Şubesi Eğitim Salonu’nda düzenlenen konferansa dinleyici olarak Tema Vakfı Trabzon Şube Başkanı Yardımcısı Doç. Dr. Coşkun Erüz, Yönetim Kurulu Üyeleri ile 40’a yakın genç Tema üyesi katıldı. Türkiye’de vazgeçilmez bir doğal değer olan tarım alanlarını koruyamama sorunumuz olduğunu bunun sonucu olarak da her yıl 1.8 milyon dekar tarım alanımızın kaybolduğuna dikkat çeken Ali Çankaya tarım arazilerinin amaç dışı kullanılmamasının önemine değindi. Tarım ve çevrenin birlikte düşünüldüğünde hem tarımsal üretimin, hem de çevrenin sağlıklı olacağını ve bunun beraberinde kırsal kalkınmayı da getireceğini belirten Çankaya, tarımsal üretimin artması için kullanılan zirai ilaç ve gübrelerin dikkatli ve teknik eleman önerilerine göre kullanılması gerektiğini vurguladı. Organik tarım ve iyi tarım uygulamalarının kaliteli üretimdeki yerine de değinen Ali Çankaya Tarımın ana kaynakları olan toprak, su ve havanın kirletilmemesi gerektiğini bunun yanında iklim değişikliklerinin sürekli izlenerek buna göre tarımsal üretime yön verilmesi gerektiğinin altını çizdi.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap