SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Tarihi konak müze olacak

Tarihi konak müze olacak

01 Nisan 2017 Cumartesi - 10:09




Ordu’nun Fatsa ilçesinde tarihi Haznedaroğlu Konağı “Fatsa Müzesi” olacak.





Fatsa Kaymakamlığının 2 yıllık çalışması neticesinde ‘Fatsa Müzesi Projesi’ hayata geçiyor. Fatsa Kaymakamı Mehmet Yapıcı, basın mensuplarına yönelik düzenlediği toplantıda ‘Fatsa Müzesi Projesi'nin hayata geçtiğini müjdeledi. Kaymakam Yapıcı, “Fatsa’mızın uzun süredir beklediği ‘Fatsa Müzesi’ kaymakamlığımızın 2 yıllık çalışması neticesinde bugün hayata geçmiştir. Karadeniz’in en büyük ilçelerinden olan ve arka havzasına bakıldığında bu kadar büyük hinterlandı olan kentte artık bir müze olması kaçınılmaz hale gelmişti” dedi.

Fatsa Müzesi için eser toplamaya başladıklarını söyleyen Yapıcı, “Şunu söylemek istiyorum: Fatsa’ya bir müze kurulması noktasında başladığımız ilk noktadan çok büyük mesafe kat ettik. Çalışmalarımız meyvesini verdi, son aşamaya geldik. İlçe Kaymakamlığı olarak yönergemizi çıkardık, kararlarımızı aldık ve eser toplamaya başladık. Müze için eser toplama yerimiz kaymakamlık binamızda bulunan İlçe Turizm Danışma Büromuzdur” diye konuştu.

“Kültür Bakanlığından sözünü aldık”

Yapıcı konuşmasının devamında şunları söyledi: “Müze yerimiz belli olduktan sonra şuan ki eser toplama yerimiz orası olacak. Eser toplama ile ilgili hukuki alt yapımızı tamamladık ve gün itibariyle eser toplamaya başladık. Müzemize ilk eseri de tarafımıza getiren Tarih Öğretmeni Cevat Bey’dir. Komisyonumuzda müzemizin adını ‘Fatsa Müzesi’ olarak belirledik. Fatsa Müzemizin yerini Haznedaroğlu Konağı olarak düşünüyoruz. Bu düşüncemizin hukuki alt yapısını bitirdiğimizde eser toplama yeri olarak belirleyeceğiz ve oraya bir müdür koyacağız. Şunu söylemek isterim ki müze yeri düşüncemizi sonuçlandırmak üzereyiz. Haznedaroğlu Konağı üniversite bağlı olduğundan burası kaymakamlığımıza tahsis edildiğinde oranın müze yeri olarak herkese duyuracağız. Burayla ilgili Kültür Bakanlığımızdan sözümüzü aldık.” Bolaman Mahallesi’nde bulunan Haznedaroğlu Konağı 18. yüzyılda yapıldı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap