SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Sivas katliamını unutturmayacağız

Sivas katliamını unutturmayacağız

03 Temmuz 2013 Çarşamba - 09:01




Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (Eğitim-İş) Trabzon Şube Başkanı Tamer Özlü, “Sivas katliamında yitirdiğimiz canları utturmadık unutturmayacağız





Fatih İSAK Tamer Özlü yaptığı açıklamalarda şu ifadeleri kullandı: “2 Temmuz 1993-2 Temmuz 2013. Ulusal Kurtuluş Mücadelesini başlatan, o mücadelenin lideri Mustafa Kemal’e 108 gün ev sahipliği yapan, haksızlığa ve adaletsizliğe başkaldırının sembol ismi Pir Sultan’ın şehri Sivas’ta bundan tam 20 yıl önce Madımak Oteli’nde 35 aydın, sanatçı, yazar ve gencimiz yakılarak katledildi. Boydan boya tutuştu Anadolu, yüreği yandı güzel ülkemizin. Orada katledilmek istenen adaletti, çağdaşlıktı, bağımsızlıktı ve özgürlüktü. Orada katledilmek istenen insanlıktı. 12 Eylül faşizminin öncesi Kahramanmaraş’ta ve Çorum’da faşist güruhlar eliyle oynanan ve din, mezhep, etnik kimlik farklılıklarını bir yana bırakarak emperyalizme karşı omuz omuza savaşarak çağdaşlaşmanın kapısını aralayan bu halkı yeniden bölme oyunu Sivas’ta da denendi. Aydınlarımızı yakanların ağzından “Cumhuriyet Sivas'ta kuruldu, Sivas'ta Yıkacağız” sloganının çıkması bir tesadüf değildi” dedi.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap