SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Şifreleri: Maklube

Şifreleri: Maklube

16 Ağustos 2016 Salı - 08:18




15 Temmuz Darbe Girişiminin ardından başlatılan soruşturmalar kapsamında Trabzon’da 10 gün önce gözaltına alınan ve aralarında AK Parti Trabzon eski





Adliyeye çıkarılan 17 akademisyenin 2014 yılına kadar Trabzon’un çeşitli yerlerinde ev toplantıları yaptığı bu toplantıların gün ve tarihlerini kendi aralarında “maklube yiyelim” gibi şifreli ifadelerle organize ettiği iddia edildi.

10 GÜN SÜRDÜ

15 Temmuz FETÖ Darbe Girişimi sonrasında yürütülen operasyonları kapsamında Trabzon Emniyet Müdürlüğü'nde 10 gündür sorguları süren Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde (KTÜ) görevli 17 akademisyenin sorguları dün sabah tamamlandı. Sorguları tamamlanan akademisyenler adliyeye sevk öncesinde sağlık kontrolünden geçirildi.

17 AKADEMİSYEN

Eski uygulamaların aksine gözaltındaki akademisyenler  Hastanedeki adli doktora götürülmeyerek doktoru emniyet binasına getirdiler. Yapılan sağlık kontrolü sonrasında aralarında eski AK Parti Trabzon eski milletvekili Prof. Dr. Aydın Bıyıklıoğlu'nun da 17 akademisyen polis midibüsü ile Trabzon Adliyesi'ne götürüldü.


 TEHDİT ETTİ

Adliyeye çıkarılan 17 akademisyenin 2014 yılına kadar Trabzon’da ev toplantıları yaptığı bu toplantıların gün ve tarihlerini kendi aralarında “maklube(yemek) yiyelim” gibi şifreli ifadelerle organize ettiği iddia edildi. Adliyeye götürülen akademisyenlerden birinin gazetecilere "İyi çekin, attığınız iftiralarının hepsinin karşılığını alacaksınız" demesi dikkat çekti.

22 GÖZALTI DAHA

Öte yandan Trabzon'da 15 Temmuz'dan bu yana süren FETÖ/PDY operasyonu kapsamında Trabzon ve ilçe adliyelerinde görevli 20'nin üzerinde adli mübaşir, evrak memuru ve şoför gözaltına alındı. Ayrıca, Trabzon adliyesinde görevli 2 bayan hakim de Trabzon Emniyeti'ndeki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Kemal BEKTAŞ


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap