SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Şiddetin gölgesinde eğitim

Şiddetin gölgesinde eğitim

08 Mayıs 2015 Cuma - 09:20




Tirebolu ilçesinde Şehit Binbaşı Hüseyin Avni Alparslan İlk-Ortaokulu Müdürü Ömer Göbel’in bir öğrenci velisi tarafından dün darp edilmesine eğitim ca





Eğitim Bir-Sen, Türk Eğitim Sen ve Eğitim İş Sendikası temsilcileri tarafından olayın gerçekleştiği okul bahçesinde düzenlenen basın açıklamasını sendikalar adına Eğitim Bir Sen Giresun Şube Başkanı Mustafa Öz yaptı. "Öğretmene saldıranlar bilmeliler ki, onlar sadece öğretmeni yaralamakla kalmıyor aynı zamanda geleceklerini de yok ediyorlar" diyen Öz, şöyle devam etti: "Bir eğitimciye saldırmak demek aynı zamanda bilime ve ülkenin geleceğine saldırmak demektir. Güvenliğin olmadığı yerde sağlıklı bir eğitim yapılamaz. Öğretmene uygulanan şiddetin temelinde öğretmene olan saygı ve sevginin azalmasının payı elbette çok büyüktür. Bu konuda yetkililere, velilere ve eğitim kurumlarına çok iş düşüyor. Herkes şunu bilmelidir ki öğretmen asla sahipsiz değildir. Bütün gücümüzle arkadaşlarımızın yanında olacak ve arkadaşlarımızın uğradığı şiddetin takipçisi olacağız. Tüm sorumlulara sesleniyoruz; şiddetin her türlüsüne, nereden ve kimden gelirse gelsin karşıyız. Yetkilileri öğretmenlere sahip çıkmaya çağırıyoruz. Öğretmene yönelik şiddetin bir an önce son bulmasını istiyoruz. Sorun sadece emniyet tedbirleri yönünden ele alınmamalı, şiddetin nedenlerini ortadan kaldıracak uygulamalara da ağırlık verilmelidir. Bu önlemlerin önemli bir kısmı da eğitim yoluyla alınacaktır. Bu manada değerler eğitimine ağırlık verilmeli, öğretmene saygı yeniden tesis edilmelidir. Milli Eğitim Bakanlığı, eğitimcilere yönelik her saldırının sıkı takipçisi olmalıdır."

 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap