SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Sahibinden satılık fındık

Sahibinden satılık fındık

29 Eylül 2017 Cuma - 09:30




Bu yıl fındık fiyatları beklenenin altında açıklanınca farklı yöntemler aramaya başlayan fındık üreticileri çareyi öncelikle tüccarı devreden çıkarmak





TRABZON - Fındık üreticilerinin 12 liranın üstünde beklediği fındık fiyatları Toprak Mahsülleri Ofisi (TMO) tarafından 10.5 TL olarak açıklanınca büyük tepki almıştı. Açıklanan fiyatın fındığın maliyetini karşılayamadığından yakınan fındık üreticileri doğrudan satış yöntemi ile ürünlerini değerinde satmaya çalışıyor. Yol kenarlarında, iş yerlerinde ve internet siteleri üzerinden ürünlerini satışa çıkaran üreticiler kilogram fiyatı ortalama 15 TL’den fındık satıyor.

TMO DÜŞÜK FİYAT VERDİ

Trabzon’da bir işyerinde çalışan Aydın Akçay isimli vatandaş, tüccarın fındığı çok ucuza aldığı için, ürettikleri fındığı kendilerinin sattığını belirterek “Fındık fiyatları bu şartlarda çok düşük. TMO düşük fiyat verdi. Fındığımızın hepsini kendi imkanlarımızla satacağız” dedi. Araklı ilçesinde fındık bahçeleri olan Selim Kılıç da fındık fiyatının 13 TL’nin üzerinde olması gerektiğini belirterek “Fındık fiyatları çok düşük açıklandı. Maliyetlerini karşılamayan fındık üreticileri mağdur oluyor. Beklentisi kalmayan üreticiler fındığı erkenden pazara indiriyor. Bu durum da fındık fiyatlarını düşük seviyede sabitliyor. Tüccar aradan çıkarsa doğrudan satış ile fındık fiyatı artar” dedi. Tarım politikalarının iş adamlarının vesayeti tarafından yönetildiğini ifade eden Güntay Bulak, ilk olarak iş adamlarının vesayetinden kurtulmak gerektiğini söyledi.

İNTERNETTEN SATIŞ

İnternet üzerinden fındığını satışa çıkartan üreticiler ise şu ifadelerle alıcı bulmaya çalıştılar: “Kaliteli, tek bir tane bile çürük yok. Kargo alıcıya aittir. Kilo semboliktir, istenildiği kadar gönderilir.”, “Birinci sınıf kabuklu tombul fındık. İç doluluğu, lezzeti süper, beğenilmeyen mal bizim”, “Sınırlama yoktur. 50 kg ve üzeri otobüs ile gönderilecektir. Ton olarak da ambar kullanılmaktadır.” “Kredi kartı geçerlidir.”


Mustafa SUNGUR

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap