SON DAKİKA



Haber > Rize > Zarar şahane müdür bahane

Zarar şahane müdür bahane

03 Aralık 2018 Pazartesi - 10:39




Zararı 300 milyon liraya yaklaştığı belirtilen ÇAYKUR’a genel müdür dayanmıyor. 1 yılda 3 kez genel müdür değiştiren ÇAYKUR’un son genel müdürü Ekrem





Çaykur'un eski genel müdürü İmdat Sütlüoğlu, 7 yıl görev yaptığı kurumdan, nisan ayında istifa etmişti. Sütlüoğlu'nun yerine de, Genel Müdür Yardımcısı Yusuf Ziya Alim vekaleten atanmıştı. Alim'in koltuktaki ömrü de kısa sürdü ve 6 ay sonra görevinden alındı. Alim'in yerine bu kez, eskiden de kurumda genel müdürlük yapan, Doğu Karadeniz Projesi (DOKAP) Başkanı Ekrem Yüce atandı. 65 yaşına basan Yüce'nin ÇAYKUR koltuğundaki ömrü sadece 2 ay oldu. Yüce, Ekim'de geldiği makamdan, Sakarya adaylığı nedeniyle istifa etti.

İSTİKRARSIZLIK ZARARI

2017 yılında 131 milyon lira kâr öngören kurum, 268 milyon lira zarara uğramıştı. Sayıştay’ın Çaykur raporunda ise, kuruluşun kara geçmesi için, şu öneriler dile getirilmişti: “Kuruluşun kârlı ve verimli bir yapıya kavuşması için, sorunların bir bütün halinde ele alınarak; satışların artırılması ve stok yükünün azaltılması, yaş çay yaprağı maliyetlerinin düşürülmesi, pazarlama ve satış maliyetlerinin gözden geçirilmesi, ayrıca nakit ve fon akışına önem verilerek finansman ihtiyacının azaltılması için çaba gösterilmesi gerekmektedir.”

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap