SON DAKİKA



Haber > Rize > Yaş çayda oyun başladı!

Yaş çayda oyun başladı!

07 Haziran 2023 Çarşamba - 15:12




Rekolte artınca bazı özel sektör temsilcileri fiyatı düşürmeye başladı





Çay üreticileri yoğun olarak çay hasadına devam ederken rekoltenin artmasıyla birlikte özel sektör temsilcileri 11.30 TL’nin altında yaş çay almaya başladıkları öğrenildi

VADELİ ÇAY ALIMI…

Yaş çayda taban fiyat 11.30 TL olarak açıklanmıştı. Çay üreticilerinin yoğun olarak çay bahçelerine girmesiyle birlikte yaş çay hasadının artmasıyla özel sektör temsilcileri fiyatları düşürdüğü öğrenildi. Bazılarının 10 TL’ye kadar fiyatları düşürdüğü bazılarının ise vadeli çay almaya başladığı iddia edildi.

MAVİ’DEN ELEŞTİRİ

Özel sektörün fırsatçılık yaptığına dikkat çeken ÇAYÜDAD Başkanı Mustafa Mavi, ÇAYKUR’u da eleştirdi. Mavi, “Özel sektör temsilcileri “Çok fazla çay var, paramız bitti diyorlar, uzun vadeye yayıp çayınızı alırız’ diyorlar. Buna ÇAYKUR’un yanlış politikaları neden oluyor” dedi. 

ÇAYKUR’UN POLİTİKASI!

İkinci sürgünde sorunların artacağına işaret eden Mavi, “İkinci sürgünde bu sıkıntı daha fazla olacaktır. Rekolte daha da artacak. Böylece özel sektör de fiyatları daha da düşürecek. Bu yüzden ikinci sürgünde ÇAYKUR’un yaş çayda uygulayacağı politikalar da çok önemli” diye konuştu. 

HÜSEYİN TERZİ (ÖZEL HABER)

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap