SON DAKİKA



Haber > Rize > Rize'de sarı kodlu sağanak uyarısı!

Rize'de sarı kodlu sağanak uyarısı!

28 Temmuz 2023 Cuma - 14:35




Etkili olan sağanak nedeniyle Rize'de derelerin su seviyesi yükseldi, suyun rengi kahverengiye döndü. Taşkın riskine karşı önlemler artırıldı.





Türkiye hayatı olumsuz etkileyen sıcaklardan sonra geçici de olsa sağanak yağmur etkili oluyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün 'sarı kod’ yayınlayarak gök gürültülü sağanak yağış uyarısında bulunduğu Doğu Karadeniz’de, Rize'de gece saatlerinde başlayan yağış, sabah etkisini artırdı.

Derelerin su seviyesi arttı

Yağışla birlikte Güneysu ilçesindeki Gürgen ile Kanboz derelerinin su seviyesi ve debisi yükseldi. Suyun rengi yeşilden kahverengiye döndü.

Su ağaçlardan kopan dal ve odun parçalarını dere boyu sürükledi. Olası taşkın riskine karşı ekipler ve iş makineleri, riskli derelerin bulunduğu bölgelere konuşlandırılarak, önlem alındı.


Kuvvetli yağış uyarısı yapıldı

Yağışların, yarına kadar Rize’nin yanında Artvin'in kuzey, Trabzon'un doğu kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor. Bölgede valiliklerce yapılan uyarılarda; sel, su baskını, yıldırım ve kıyı kesimlerde kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap