SON DAKİKA



Haber > Rize > Rize'de Köy Muhtarları Çalıştayı Yapıldı

Rize'de Köy Muhtarları Çalıştayı Yapıldı

24 Mayıs 2024 Cuma - 09:14




Rize’deki 343 köy muhtarına yol, su, imar vb. konularla ilgili kurumların yetki ve görevleriyle ilgili bilgilendirmelerin yapıldığı “Köy Muhtarları Çalıştayı” yapıldı.





31 Mart 2024 tarihinde gerçekleşen mahalli idareler seçiminde Rize'de muhtarlık görevi yapmaya hak kazanan 343 köy muhtarına yönelik yol, su, imar vb. konularla ilgili kurumların görev ve yetkileri hakkında Rize İl Özel İdaresi tarafından düzenlenen "Köy Muhtarları Çalıştayı"nda bilgilendirmeler yapıldı.

4 etaptan oluşan çalıştayın ilk grubunda Merkez ilçe, Güneysu ve Derepazarı ilçelerindeki köy muhtarları ile İl genel meclis üyelerine yönelik bilgilendirme yapıldı. Rize Öğretmenevinde düzenlenen çalıştayda 15 masada 19 konu hakkında İl Özel İdaresi personeli ve ilgili kurum müdürleri tarafından muhtarlara ve İl genel meclis üyelerine bilgilendirmeler yapıldı. Çalıştayda muhtarlardan köylerinde en önemli 3 konuyla ilgili talepleri de alındı.

Toplantıda ayrıca bağımlılıkla mücadele konusunda Sağlık Müdürlüğü, Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığı tarafından bilgilendirmeler yapıldı.

Çalıştayda konuşan Vali Baydaş, “Aramızda tecrübeli ve yeni seçilen muhtarlarımız var. Vatandaşlarımızın sizlere verdiği yetkiyi en iyi şekilde kullanmanız için bu çalışmayı yaptık. Bugün yaptığımız bu çalışma devlet kurumlarından hizmet almada, talep ve istekte bulunmada sizlere yol gösterici olacaktır.

5 yıllık süreç içerisinde sizlerden nasıl bir çalışma beklediğimizi, muhtarlarımızın köyleriyle ilgili nasıl çalışmalar yapmak istediğini karşılıklı istişare edeceğiz. Bu bekli de Türkiye genelinde ilk defa yapılıyor. 4 etap halinde il genelindeki bütün köy muhtarlarımızla bu toplantımızı yapacağız. Bu toplantılarda muhtarlarımızın ilgileneceği her hususla ilgili değerlendirmeler yapılacak” dedi.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap