SON DAKİKA



Haber > Rize > Rize Ziraat Odası Başkanı Arslan’dan yaş çay için güncelleme çağrısı: Çayın siyaseti olmaz 13 TL istiyoruz

Rize Ziraat Odası Başkanı Arslan’dan yaş çay için güncelleme çağrısı: Çayın siyaseti olmaz 13 TL istiyoruz

18 Mayıs 2023 Perşembe - 10:00




11.30 TL’lik yaş çay taban fiyatının beklentilerin altında kaldığını söyleyen Arslan, “Yaş çay fiyatı tekrar gündeme alınmalı, çayın siyaseti olmaz. En az 13 TL’lik bir fiyat bekliyoruz” dedi





BEKLENTİNİN ALTINDA

Rize Ziraat Odası Başkanı Bünyamin Arslan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 11.30 TL olarak açıklanan yaş çay taban fiyatının güncellenmesi gerektiği çağrısında bulundu. Arslan, açıklanan fiyatın beklentilerin altında kaldığını, bazı üreticileri memnun etmediğini ifade etti.

EN ÖNEMLİ NEDEN!

Başkan Arslan, “Sayın cumhurbaşkanımız Rize mitinginde çay fiyatını açıkladığında alandaki bazı üreticilerimiz, miting alanını terk etmişti. Bunu siyasilerimiz de gördü. Bu da Rize’den AK Parti’nin bir milletvekilini kaybetmesinin en önemli nedenlerinden biri oldu” ifadelerini kullandı.

SEÇİMDEN DOLAYI DEĞİL…

Arslan, “Seçimden dolayı değil üreticinin hakkı olan bir güncelleme yapılmalı. Bazı özel sektör temsilcileri, üreticilere mesaj atarak ÇAYKUR fiyatının 50 kuruş veya 1 TL üzerinde çay satın alıyorlar. Demek ki fiyat özel sektörün beklentisinin altında kalmış ki 50 kuruş daha fazla veriyorlar” dedi.

Haber: Erol TAŞKIN

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap