SON DAKİKA



Haber > Rize > İYİ Parti Rize İl Başkanı Özyanık’tan ÇAYKUR ile ilgili çarpıcı açıklama

İYİ Parti Rize İl Başkanı Özyanık’tan ÇAYKUR ile ilgili çarpıcı açıklama

Karadeniz Özel

12 Haziran 2019 Çarşamba - 11:44




Çaykur’un özelleşeceğine dair kamuoyunda sürekli duyumlar aldıklarını dile getiren Özyanık, “ÇAYKUR eğer özelleştirilirse Rize’nin ekonomik anlamda sonu olur. Çaylıklar orman olur” dedi





Karadeniz Gazete / Hüseyin TERZİ // İYİ Parti Rize İl Başkanı Av. Ayşegül Özyanık’tan çay üreticisinin umudu olan ÇAYKUR’un geleceği ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Özyanık, ÇAYKUR’un özelleştirileceğine dair söylentilerin ayyuka çıktığını belirterek “ÇAYKUR’un özelleşeceğine dair sürekli duyumlar alıyoruz. Bizim önümüze resmi bir evrak gelmedi. Ancak halkın büyük bir çoğunluğu da bu durumu biliyor” dedi. 

ÇAYI 1 TL’DEN ALIRLAR

ÇAYKUR’un özelleştirilmemesi için Rize’de herkesin elini taşın altına koyması gerektiğine dikkat çeken Özyanık, “ÇAYKUR, eğer özelleştirilerse bugün 1.80 TL’ye çay alan özel sektör, ÇAYKUR özelleştirildiğinde çayı 1-1.50 TL arasında alır. Aynı Gürcistan’da olduğu gibi Rize’deki çaylıklarda ağaçlık olur. O zaman da Rize’nin ekonomik anlamda sonu olur” diye konuştu. 

YÖNETİM BECERİKSİZLİĞİ

Özyanık, “Rize’de özel sektörde firmalar var. Hepsi ÇAYKUR’dan sonra kurulmuş. Bunların hepsi kar ediyor. Kar etmeseler bunların hepsi kapatır. Ama ÇAYKUR bunlardan eski kurulmasına rağmen birçok fabrikası olmasına rağmen çıkıp zarar açıklıyorsa kimse kusura bakmasın bu yönetim beceriksizliğinden kaynaklanır” şeklinde konuştu. 



FİYAT İKİ KATI AŞAĞIYA DÜŞECEK


Rize’nin ekonomik can damarının çay olduğunu ifade eden Özyanık, “Rize’de çay sayesinde bir şeyler oluyor. Bunun başka açıklaması yoktur. Umarız ÇAYKUR özelleşmez. Eğer özelleşirse özel sektör şimdi 1.80 TL’ye çay alıyor. Buna isyan ederken ÇAYKUR’da özelleştiğinde o fiyat iki kat daha aşağıya düşer. Artık 1 TL’ye bile çay alan insanları görürsünüz. O zaman da çaylıklar orman olur” ifadelerini kullandı. 

BİR GÜN ÇAY TOPLASINLAR

ÇAYKUR’daki yöneticilere de çağrıda bulunan Özyanık sözlerine şöyle devam etti: “Çay üreticisinin halini anlamak için gelsinler bir gün sabahtan akşama kadar çay toplasınlar. Yalnız öyle göstermelik olarak değil, fotoğraf çektirmek için değil. Makam koltuklarında oturarak olmaz bu iş. Çay üreticisinin neler çektiğini anlamaları lazım. Bu yüzden çay üreticisinin hakkının teslim edilmesi lazım.”

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap