SON DAKİKA



Haber > Rize > Doğu Karadeniz’de üreticiler kara kara düşünmeye başladı

Doğu Karadeniz’de üreticiler kara kara düşünmeye başladı

23 Mayıs 2023 Salı - 11:44




Çay üreticileri, 10 Mayıs’ta yaş çay hasadına başlarken iç kesimlerde de hasat yoğunlaşmaya başlayacak. Bu doğrultuda Rize’de ve bölge illerde işçi sorunu yaşanmaya başladı





AKMAN’DAN ÖNERİ

Rize’de henüz sahil bölgelerde yoğunlaşmaya başlayan çay hasadının iç kesimlerde de başlayarak tüm bölgeye yayılması ile birlikte işçi ihtiyacı ortaya çıkacak. Çay tarımında yaşanan işçi sorununa Türkiye Ziraatçılar Derneği Rize Şube Başkanı Müfit Akman’dan öneri geldi.

ÜNİVERSİTELİLER…

Akman çay tarımında her yıl yaşanan işçi sorununun üniversite öğrencileri ile çözülebileceğini söyledi. Akman, “Yüksek yevmiye nedeniyle herkes kendi çayını toplamaya gayret göstermeli, ancak şöyle bir proje hayata geçirilebilir mi? Üniversitede çay toplamaya hevesli, öğrenebilecek gençler olabilir” dedi.

PARA ÜLKEMİZDE KALMALI

Paranın ülke dışına çıkmaması gerektiğini savunan Başkan Akman, “Üniversite, ziraat odaları, çay borsası, Tarım İl Müdürlüğü ile ortak hareket edilerek gençlerin çay toplaması sağlanabilir. Öğrenciler hem harçlıklarını kazanır hem de para ülkemizde kalır” ifadelerini kullandı. 

Haber: Safiye SELÇUK

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap