SON DAKİKA



Haber > Rize > Ali Babacan'dan Cumhurbaşkanlığı adayı açıklaması! 'Şu olur' da demedik, 'bu olmaz' da demedik

Ali Babacan'dan Cumhurbaşkanlığı adayı açıklaması! 'Şu olur' da demedik, 'bu olmaz' da demedik

22 Temmuz 2022 Cuma - 13:27




DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan Rize’de yaptığı açıklamada "Cumhurbaşkanı adayı ile ilgili görüşümüz şu anda ki sürece baktığımızda altılı masa etrafında olacak bir konuşma ve görüşme" dedi.





Demokrasi ve Atılım (DEVA)  Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin Rize İl Başkanlığı binasının açılış törenine katıldı. Törene, DEVA Partisi Genel Başkan yardımcıları Mustafa Yeneroğlu ve Hasan Kartal ile CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz, İYİ Parti İlçe Başkanı Gönül Er ve Demokrat Parti Rize İl Başkanı Hamit Çelik de katıldı.

Açılış sırasında yaptığı konuşmada Babacan, şöyle konuştu:

"Henüz iki yıllık bir siyasi parti olmamıza rağmen 81 ilimizin tamamında, şu anda il başkanlarımız görevinin başında.

‘Tamam, seçimi kazandık, oturalım ne yapacağız bakalım onu düşünelim…’ Böyle ülke yönetilmez; kervan yolda düzülür demekle gidemeyiz. Bugünden hazırlığımızı yapmamız lazım ki günü gelince bir dakika bile kaybetmeden ülkenin sorunlarını hemen çözmeye başlayalım istiyoruz.

Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem. Biz bunu DEVA Partisi olarak hazırladık bitirdik. Arkasından parlamenter sistem istediğini söyleyen diğer partiler de çalışmalarını tamamlayınca, altı partinin genel başkan yardımcılarından oluşan bir komisyon kurduk. Altı partinin hazırlıklarını harmanlayarak bir mutabakat metni oluşturduk ve ‘güçlendirilmiş parlamenter sistem metni’ olarak altı partinin imzasıyla yayınladık. Türkiye’de siyaset kutuplaşma üzerinden yürüyor. Nefret dili çok hâkim. Oysa biz Türkiye’de siyasetin mutabakat arayışıyla, uzlaşı arayışıyla da yapılabileceğini dünya aleme göstermiş olduk.”

"CUMHURBAŞKANI ADAYLIĞI KONUSUNU HENÜZ GÖRÜŞMEDİK"

Babacan, bir gazetecinin sorusu üzerine, Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı ile ilgili olarak şunları söyledi:

“Yürürlükte olan anayasaya göre, iki turlu bir seçim. Bizim amacımız altılı masanın ortak adayının ilk turda ve açık farkla seçimi kazanması. Amacımız bu. Ama adaylar konusunda henüz konuşmaya başlamadık. Herhangi bir isimle ilgili ‘şu olur’ da demedik, ‘bu olmaz’ da demedik. Seçimler vaktinde olursa, seçimlerden makul bir süre önce bu istişareyi hem parti içerisinde başlatmak istiyoruz; hem de altılı masadaki diğer partilerle de konuşmak istiyoruz.

HDP’nin kendi adayını çıkarıp çıkarmayacağı veya başka bir adayı destekleyip desteklemeyeceği onların kendi verecekleri bir karar. Dolayısıyla bununla alakalı bizim herhangi bir ifadede bulunmamız işin tekniği gereği, sürecin tabiatı gereği mümkün değil.

Ama bizim Cumhurbaşkanı adayı ile ilgili görüşümüz şu anda ki sürece baktığımızda altılı masa etrafında olacak bir konuşma ve görüşme. Biz şu anda kendi partimiz içinde dahi, benim olduğum ortamlarda; Cumhurbaşkanı adaylığı ile alakalı konuları görüşmüyoruz.

Toplumda şu anda çok sıhhatli bir süreç yürüyor. O da şu: Bir sürü isim var ortada bu isimlerin her biriyle ilgili toplum tartışıyor. Kahvehanelerde tartışıyorlar, ev sohbetlerinde tartışıyorlar, iş ortamlarında tartışıyorlar, taksi duraklarında tartışıyorlar; her isimle ilgili bu olur veya bu olmaz diye bir tartışma devam ediyor."

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap