SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Ramazan’da balık tüketeceklere tavsiye

Ramazan’da balık tüketeceklere tavsiye

15 Haziran 2015 Pazartesi - 16:24




Giresun’da balıkçılar, Ramazan ayında vatandaşlara hafif ve yağsız balıkları tercih etmelerini önerdi.





Giresunlu balıkçılar, Ramazan ayında balık tüketecek vatandaşlara tavsiyelerde bulundu. Vatandaşlara hafif ve yağsız balıkları tüketmeleri önerisinde bulunan balıkçı Taşkın Saka, “Vatandaşlarımız sardalye, mezgit, palamut ve dil balığını rahatlıkla tüketebilir. Bu balıkların hem sindirimi kolay hem de yağsız” dedi.

Ramazan sofralarında balığın eksik edilmemesi gerektiğini söyleyen Saka, “İftar ya da sahurda, kolay ve sindirilebilir özelliği taşıyan buğulama balık tüketimi sağlık açısından çok önemli. Ramazan sofralarında balık eksik edilmemeli. Balık tüketiminde ayrıca balığın pişirilme şekli de büyük önem taşıyor. İftarı tuzlu balıkla açmak vücutta büyük sıkıntı oluşturabilir ve su ihtiyacı artabilir. Buğulama balık, boşluklu yapısı nedeniyle en kolay sindirilebilir yiyecek türleri arasında yer alıyor. Buğulama tipi pişirimlerde vitamin değerleri de korunuyor. Bu nedenle iftar ya da sahurda buğulama balık tüketilmeli” dedi.

Balık kültürünün her geçen gün azaldığını söyleyen balıkçı Osman Kaylar ise, günümüz gençlerinin birçok balığı tanımadığını belirterek, balık tüketiminin de azaldığından şikayet etti.

Balık fiyatlarının Ramazan ayında çok fazla değişkenlik göstermeyeceğini belirten Engin Demiray ise, fiyatların balığın bolluğuna göre değişebileceğini ifade etti.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap