SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Prangalardan kurtulmalıyız

Prangalardan kurtulmalıyız

29 Mayıs 2015 Cuma - 15:30




İstanbul'un fethinin 562'nci yıl dönümü dolayısıyla MÜSİAD Trabzon Şube Başkanı Aydın Birincioğlu yazılı basın açıklaması gerçekleştirdi.





İstanbul Ayasofya’nın ibadete yeniden açılması, İstanbul’un ikinci kez fethedilmesi olacağının altını çizen MÜSİAD Trabzon Şube Başkanı Aydın Birincioğlu değerlendimelerde bulundu. Birincioğlu şunları söyledi: “İstanbul’un fethinden sonra, bizzat Fatih Sultan Mehmet Han tarafından cami haline getirilerek İslam dünyasına vakfedilen Ayasofya, bir inancın zıt bir inanca olan galibiyetini simgelemektedir. Ayasofya ne bir taştır, ne bir mekândır. Ayasofya manadır, bayraktır, ruhtur. Ayasofya İslam’ın bayrağıdır. Ayasofya, Hristiyanlığın, İslamiyet’e devir tesliminin bir abidesidir.

Ayasofya, kendi vatanımızda, her gün ve her an gözümüzün önünde bir pranga olarak durmakta ve buraya kapalı tutan güçler bize “Açamazsınız, açtırmayız” demektedir. Ayasofya özgürlüktür ve açılması milletimizin yeniden ayağa kalkması demek olacaktır.

Artık bu prangadan kurtulmanın vakti gelmiştir. Yıllardır uyutulan milletimizin son 12 yıldır ayağa kalkış sesleri gelmeye başlamıştır. Ecdattan özür mahiyetinde ve gelebilecek tehlikelere karşı bir sadaka hükmünde olan Ayasofya’nın ibadete yeniden açılması, milletimizin tam olarak ayağa kalkması ve İstanbul’un ikinci kez fethedilmesi demek olacaktır.”

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap