SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Özür beklemek hakkımızdır!

Özür beklemek hakkımızdır!

16 Ekim 2017 Pazartesi - 08:54




DSP Trabzon İl Başkanı Hadiye Solmaz, “Ülkenin gündemini karartmak adına kiminle çatışırsanız çatışın ama iş Ecevit’in milliyetçiliğine gelirse terazi





TRABZON - Demokratik Sol Parti (DSP) Trabzon İl Başkanı Hadiye Solmaz, eski Başbakan Bülent Ecevit ile ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarına tepki gösterdi. Solmaz, “Cumhurbaşkanı son günlerde iyiden iyiye kontrolünü kaybetti. Ecevit’in milliyetçiliğini sorgulayacak en son kişi olduğunun bile farkında değil Sayın Cumhurbaşkanı” diye konuştu.

ADALETE TESLİM ETTİ

Solmaz, “Adama sorarlar: 1999 yılında AB görüşmelerinde Kıbrıs meselesini ön şart olarak sürenlere restini çeken ve onları gece yarısı Ankara’ya gelip özür dilemek durumunda bırakan Ecevit mi yoksa Ege’deki Türk adalarına Yunan bayrağı çekilmesine karşı gıkını çıkarmayan siz mi dik durmuşsunuz? Irak’ta 1,5 milyon müslümanın ölümüne yol açan bir iktidarın başı olarak siz mi, yoksa yaşamını feda edercesine bu saldırıya karşı duran Ecevit mi dik durmamış? Ülkemizin ortak belası terör örgütünün elebaşını adalete teslim eden Ecevit mi dik duramamış” dedi.

ÖZÜR BEKLİYORUZ

Solmaz, “Türkiye’nin gündemini karartmak adına kiminle çatışırsanız çatışın ama iş Ecevit’ in milliyetçiliği konusuna gelirse sizin terazileriniz bunu tartmaya yetmez. Ben DSP Trabzon İl Başkanı olarak Sayın Cumhurbaşkanından bir özür bekliyorum” dedi.


KTÜ’YE TEPKİ

 ‘Yeni Anayasa’ da laiklik olmamalıdır’ diyen Meclis Başkanı İsmail Kahraman’a demokrasiye yaptığı katkılarından dolayı onur ödülü veren KTÜ yönetimine seslenen Solmaz, “Bu ödül, ülkemizde saygın bir yeri olan KTÜ yönetimine yakışmamıştır. KTÜ yönetimi derhal istifa etmelidir” ifadelerini kullandı. 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap