SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Otopark isyanı

Otopark isyanı

23 Kasım 2016 Çarşamba - 07:33




Toklu Mahallesi’nde yeşil alana yapılan otopark CHP’lileri öfkelendirdi. Park alanında açıklama yapan CHP’liler otopark sorunu olmayan bölgede kişiye





 Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon İl Başkanı Turgay Güngör ve il örgütü Toklu Mahallesi’nde yeşil alana yapılan otoparkı protesto etti. Trabzon’un Toklu Mahallesi Devlet Sahil Yolu Caddesinde, yaya üst geçidinin kuzeyindeki yeşil alanda, yapılan kişiye özel otoparkı CHP’liler protesto etti.

KİŞİYE ÖZEL OTOPARK

bu yeşil alanda, kişiye özel otopark yapılması konusunda oluşan gelişmeleri dikkate alarak gerçekten bir otopark düzenlemesi için gayret içine girildiğine kanaat getirdikten sonra bu basın açıklamasını yapmak, konuyu sizlerle paylaşmak ihtiyacını hissettik diyen İl Başkanı Turgay Güngör. Zamanında, Trabzon Belediye Meclisi 03.07.2008 tarih ve 246 sayılı kararla, yani sekiz yıl önce sahil düzenleme projesi kapsamında bu kesime ait peyzaj projesini belediye meclisinde onaylamıştır. “Büyükşehir Belediye Meclisine, burayla ilgili bir plan değişikliği teklifi gelmeden kazı çalışmalarına başlanmıştır. ” dedi.

SORUN MEYDAN’DA VAR!

Güngör sözlerini şöyle sonlandırdı: “Şimdi 8 yıldır 3 yılı Büyükşehir olmak üzere Trabzon Belediyesini yöneten iktidar partisinin mensubu Belediye Başkanı Sayın Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’na soruyorum, Trabzon’un şehir merkezinin her tarafında ciddi bir otopark sorunu mevcut iken, Meydan’da, Maraş Caddesinde, Gazipaşa Caddesinde, Değirmendere’de otopark sorunu çok ciddi bir boyutta iken, imar planlarındaki, şehir merkezinde bulunan katlı otopark alanlarına herhangi bir otopark inşaatı hala başlatılmamışken, bu alanlarda otoparklara ticari alanlar katılır ve yoğunluklar arttırılırken, kentin yol kenarları nerede ise tümden, Belediyenin para tahsilat bürolarına dönüştürülürken, yaklaşık 8 yıl önce yerel yönetimde AKP iktidara geldiğinde, elinde kent içi raylı sisteme ait fizibilite raporları, projeleri var olmasına rağmen bu konuda hiçbir somut adım atılmamışken otopark sorunu bulunmayan bu kesimde, halkın önemli bir tepkisine yol açan rezaletin acilen durdurulmasını, buranın ivedilikle eski haline getirilmesini Trabzon Büyükşehir Belediyesindenhalkımız adına talep ediyoruz.”


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap