SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Ordu'da kivi budama eğitimi verilecek

Ordu'da kivi budama eğitimi verilecek

13 Aralık 2012 Perşembe - 13:44




Ordu Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nce kivi üreticilerine teorik ve uygulamalı olarak kivi kış budama eğitimi verilecek.





Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Musa Sağlam, “Kivi üreticilerimize kış budaması eğitimi verilecek. Eğitimler 19 Aralık tarihinde başlayacak. Biz üreticilerimizin daha fazla ve daha kaliteli ürün üretmesini istiyoruz. Bu uygulamamız sadece kivide değil, bal, fındık ve kesme çiçekçilikte de değişik bölümlerde yapılmıştır. Yapılmaya da devam edecektir. Ordu kivisi marka olma noktasında da ciddi çalışmalar yürütülmektedir. Üreticilerimize devlet imkanları en üst seviyede kullandırılmaya çalışılmaktadır. Yakın gelecekte Ordu kivi üretiminin 10-15 bin tonlara yükseltilmesi noktasında alt yapı çalışmaları sayın valimizin de desteği ile yürütülmektedir. Ordu’da şu anda bin 500 ton kivi depolayabilecek soğuk hava depolarımız mevcuttur. Bu manada kırsal kalkınma yatırımları yüzde 50 hibe desteği devam etmektedir” diye konuştu.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap