SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Öğretmen okuyor öğrenciye örnek oluyor

Öğretmen okuyor öğrenciye örnek oluyor

25 Nisan 2017 Salı - 10:27




Çaykara’da görev yapan öğretmenler kitap okuyarak öğrencilere okuma bilincini aşılıyor.





Trabzon’un Çaykara ilçesinde ‘Öğretmenim Okuyor’ projesi başlatıldı. Proje ile kitap okuyan öğretmenler öğrencilere okuma bilincini aşılarken aynı zamanda kendileri eğitimde kaliteyi artıracak bilgiye sahip olacak.

Trabzon’un Çaykara ilçesi eğitim alanındaki başarılarıyla adından söz ettirmeye devam ediyor. Çaykara Anadolu Lisesi Müdürü Mustafa Demircioğlu’nun koordinatörlüğünde başlatılan ‘Öğretmenim Okuyor’ projesi ile öğretmenlerin öğrencilere örnek olarak okuma bilincini aşılaması hedefleniyor. Öğretmenlerin her konuda olduğu gibi kitap okuma konusunda da öğrencilere örnek olması amacıyla hazırlanan projeye Trabzon’da görev yapan tüm öğretmenler katılabiliyor. Şimdiye dek yaklaşık 200 öğretmenin katılım sağladığı proje, Çaykara ilçesinin eğitim alanındaki başarılarına bir yenisini eklemiş olacak.

AMAÇ OKUMAYI SEVDİRMEK

Çaykara Anadolu Lisesi Müdürü Mustafa Demircioğlu, “Çaykara ilçesi olarak kitap okumayı öğrencilerimize sevdirmek ve öğrencilerimizin severek ve de isteyerek kitap okumalarını sağlayabilmek için çeşitli projeler hazırladık. ‘Öğretmenim Okuyor’ projesi de bunlardan biri. Projeye desteklerinden dolayı Çaykara Kaymakamımız Sayın İhsan Ayrancı’ya, Çaykara Belediye Başkanımız Sayın Hanefi Tok´a ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Ahmet Çamurali´ye, ayrıca Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge birimi ile okulumuz proje biriminden Dilek Özdemir’e emeklerinden dolayı teşekkür ederiz. Trabzon ilimizde görev yapan her tür ve kademeden tüm öğretmenlerimiz bu yarışmaya katılabilirler” dedi.

DERECEYE GİRENLERE ÖDÜL


 Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Çaykara Kaymakamlığı, Çaykara Belediyesi ve Çaykara Anadolu Lisesinin birlikte organize edecekleri proje kapsamında 4 tane kitap seçildi. Bu kitapları okuyan öğretmenler için 14 Mayıs tarihinde yapılacak yazılı sınavın ardından, dereceye giren öğretmenlere çeşitli ödüller sunulacak.

İYİ EĞİTİM İYİ ÖĞRETMEN

Proje hakkında değerlendirmelerde bulunan Çaykara Kaymakamı İhsan Ayrancı, eğitim alanında birçok başarılı projeye imza atmış ve il bazında önemli başarılar elde etmiş bir ilçe olmaları yönünden ‘Öğretmenim Okuyor’ projesinin de büyük önem taşıdığını belirtti. Ayrancı, “Gençlerimizi sosyal anlamda geliştirme ve geleceğe hazırlama yönündeki projelere yoğunlaşıyoruz. Öğretmenleri kitap okumaya yönlendirmek de işin içinde olduğu zaman bunun gençlere yansıması da güzel oluyor. İş hayatına giren öğretmenler için de yararlı bir proje. Kitaplardan birisini ben de okudum, çok güzel kitaplar seçilmiş. O anlamda bir vizyon ve farklı bir bakış kazandıracak. Eğitimde kaliteyi arttıracaksak bunu iyi öğretmenlerle başarılı öğretmenlerle sağlayabiliriz. Bu anlamda da bu projenin ilçemize ve bölgemize önemli katkılarını olacağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

KATKILARI ASLA YADSINAMAZ

Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok ise, Çaykara ilçesindeki eğitim faaliyetlerine büyük önem verdiklerini ve tüm ilçe yöneticileri ve öğretmenleri ile sosyal bir çerçevede eğitim alanındaki olanakları daha da genişleteceklerini söyledi. Tok, “Çaykara ilçesi eğitim alanında birçok başarı elde etti. TEOG YGS ve LYS’de önemli başarılara imza attık. Tabi bu başarıda ilçe milli eğitim müdürümüz ve öğretmenlerimizin katkıları yadsınamaz. Bu anlamda emek veren herkesi, bilime katkı sağlayan tüm öğretmenlerimizi kutluyorum” şeklinde konuştu.


Haber: Şükran ATALAR

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap