SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Karadeniz'de balıkçılar av sezonu için hazır

Karadeniz'de balıkçılar av sezonu için hazır

29 Ağustos 2023 Salı - 11:43




Denizlerde av sezonunun başlamasına sayılı günler kala Karadenizli balıkçılar hazırlıklarını tamamladı.





Türkiye balıkçılığının yüzde 7,5'i, Karadeniz balıkçılığının da yüzde 35'inin yapıldığı Sinop'ta balıkçıların av yasağının sona ereceği 1 Eylül için heyecanlı bekleyişi sürüyor. Balıkçılar tamir ve son ağ bakımlarını sürdürüyor. ‘Vira Bismillah’ demeye hazırlanan Sinoplu balıkçılar 31 Ağustos Perşembe gününü 01 Eylül Cuma gününe bağlayan gece denize açılacak.

Sinop Merkez Su Ürünleri Kooperatifi Birliği Başkanı Namık Ünlü, bu sezon umutlarının palamuttan yana olduğunu belirterek, “Heyecanla bekliyoruz. Tayfamız geldi. 1 Eylül’de denize çıkacağız. Palamut ilk önceliğimiz ama palamut denizde bu sene çok az gözüküyor. Tabii, umudumuz palamuttan sonra hamsi, istavrit, lüfer, çinakop gibi balıkların peşine gideceğiz. Nasibimizi arayacağız. Balık bol olsun ki biz de sürümden kazanalım. Halkımız da bol bol balık tüketsin. 1 Eylül’den sonra tüm arkadaşlarımıza kazasız belasız bir sezon diliyorum” dedi.

Balıkçılar, Karadeniz'de özellikle Samsun, Ordu ve Sinop bölgesinde bu yıl bereketli bir sezon bekliyor.

Karadeniz'de balıkçılar av sezonu için hazır

Karadeniz'de balıkçılar av sezonu için hazır


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap