SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Karadeniz’de bahar esintisi

Karadeniz’de bahar esintisi

12 Mayıs 2016 Perşembe - 15:11




Bahar ayının gelmesiyle birlikte Trabzon’da faaliyet gösteren müzik dernekleri de birer birer final yapmaya başladı





Trabzon İmece Gençlik Spor Kulübü Derneği bahar aylarının gelmesiyle birlikte bu yılın finalini yaptı. Karadeniz Teknik Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen İMECE-20  “Ege’den Karadeniz’e Esintiler” adlı program büyük beğeni topladı.

RENK KATTILAR

Sunuculuklarını Şebnem Tahmaz ve İsmail Demir’in yaptığı gecenin birinci bölümünde Ege yöresi türküler seslendirildi.  Ardından derneğin keman kursiyerleri Ayşe Melek Sezgin, Meryem Sude Şenses ve İrem Su Koçak, öğretmenleri Gonca Kaya nezaretinde minik bir resital sundular. Bu bölüme ayrıca İsmail Demir, Emirhan Soytürk ve Engin Ahmet Muhsir de türküleriyle renk kattılar.

KARADENİZ RÜZGARI

İkinci bölümde ise tam bir Karadeniz rüzgarı esti. Bu bölümde İnanç Tahmaz ve Yiğit Kurt söyledikleri türkülerle izleyicileri coşturdu. Gelin Kınası ve Karadeniz Düğünü canlandırmalarının da yer aldığı gecede sahne alan folklor ekibi gösterileriyle ayakta alkışlandı.


OYUN OYNADILAR

Trabzon Yol-İş Ortaokulu öğrencilerinden oluşan yıldızlar düzenlemeli halk oyunları ekibi de gecede alkışlanacak bir performans sergiledi. Eğitmenler Hüseyin Tahmaz,  Gürsel Tahmaz, Murat Eraslan ve Çağatay Tahmaz’ın büyük özverileriyle hazırlanan programda miniklerden büyüklere her yaş gruptan folklor gösterileri sergilendi.

 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap