SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Karadeniz Çernobili unutmadı

Karadeniz Çernobili unutmadı

26 Nisan 2015 Pazar - 14:22




Derelerin Kardeşliği Platformu (DEKAP) Sözcüsü Ömer Şan, Türkiye'nin Rusya ile imzaladığı Nükleer Güç Mühendisliği alanındaki işbirliği protokolünün,R





Şan, Ukrayna'nın Çernobil kentindeki Nükleer Enerji Reaktörü'nün patlamasıyla 26 Nisan 1986'da büyük bir facia yaşandığını hatırattı, radyasyon bulutlarının sadece insan yaşamını değil, tüm canlılar ve gelecek nesiller ile doğal yaşam koşullarını tehdit ederek ölümcül sonuçlar doğurduğunu belirterek şunları söyledi,"29 yıl önce bugün, insan denen doğal varlık kendi kendine ölüm kusmuştu. Özellikle Doğu Karadeniz'in hemen her evinde Çernobil'in etkileriyle kanser ölümleri yaşanmaya, çocuklar sakat doğmaya devam ediyor. Bu facianın yaşattığı felaket hala insanlarımızın genlerinde ve geleceğiyle oynamaya devam ediyor. Aradan geçen 29 yılda, yurdumuz insanı ve özellikle de Karadeniz insanı Çernobil'i unutmadı, unutmayacak ve unutturmayacak.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap