SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Kadına çöpçülük reva görüldü

Kadına çöpçülük reva görüldü

18 Haziran 2015 Perşembe - 09:01




Çöpçü kadınlar, "Çalışmaya ihtiyacımız var. Evimizin geçimini sağlamak amacıyla çöpçülük görevini kabul etmek zorunda kaldık" dediler





7 Haziran seçimlerinden önce, Tonya Belediyesi’nde İş-Kur kadrosundan sözleşmeli olarak çalışan personelin 15 Haziran’da sözleşmelerine son verildi. Sözleşmeleri tamamlanan işçilerin yerine İş-Kur, Tonya Belediyesi’nde istihdam edilmek üzere 17 kişilik yeni personel görevlendirdi. Tonya Belediyesi de temizlik, park, bahçe vs. hizmetlerinde personele ihtiyacı olduğunu belirterek, yeni görevlendirilen 14’ü kadın 17 işçiye çöpçülük görevi verebileceğini bildirdi. 17 İş-Kur personelinin bir bölümü böyle bir görevi kabul etmeyeceğini ifade ederek işe başlamadı. Kalan personel ise çöpçü önlüklerini giyerek, süpürgeleri ve çöp arabaları ile sokağa indi. Çöpçü kadınlar, "Çalışmaya ihtiyacımız var. Evimizin geçimini sağlamak amacıyla çöpçülük görevini kabul etmek zorunda kaldık. Önemli olan, alacağımız ücreti hak etmektir. Çöpçülükse yaparız, yeter ki onurumuzla çalışalım, alın terimizle para kazanalım" dediler. Sokaklarda kadınların çöpçü olarak temizlik yaptıklarını gören vatandaşlar, şaşkınlıklarını gizleyemedi ve tepki gösterdiler. Vatandaşlar, "Bunu da gördük. Kadınların çöpçü olarak görevlendirilmesi yakışmadı. Birçok kurumda görevlendirilen İş-Kur elemanı evde oturup maaş alırken, belediyenin çöpçüleri kadın! Böyle bir anlayış olamaz" sözleriyle tepkiliydi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap