SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Kaçkar Dağlarında kaybolan 4 turist bulundu

Kaçkar Dağlarında kaybolan 4 turist bulundu

15 Ağustos 2012 Çarşamba - 10:46




Rize’nin Çamlıhemşin ilçesinde Yukarı Kavron Yaylası’nda kaybolan 3’ü Belçikalı biri İspanyol olmak üzere toplam dört turiste ulaşıldığı öğrenildi.





Edinilen bilgiye göre, bugün sabah saatlerinde Rize’nin Çamlıhemşin İlçesi Yukarı Kavron Yaylası’ndan yola çıkarak Samilsal Yaylası’na giden 3‘ü Belçikalı, 1’i İspanyol toplam beş turist akşam saatlerinde 112’li yardım hattını arayarak kaybolduklarını bildirmişlerdi. Rize Sağlık İl Müdürlüğü’nün kontrolünde bölgeye AKUT, Sivil Savunma, UMKE ve uzman dağcılar sevk edildi. İhbarın yapılmasından yaklaşık 4 saat sonra kayıp turistlere ulaşıldığı öğrenildi. Konuyla ilgili açıklama yapan Rize İl Sağlık Müdürü Mustafa Tepe, “Arama kurtarma ekiplerinden aldığımız telsiz bilgisine göre kayıp turistlere ulaşıldığını, sağlık durumlarının ise iyi olduğunu öğrendik. Ancak henüz bu bilgiyi resmi olarak teyit edemedik. Arama kurtarma ekipleri ile telefon iletişimi şuan kurulmuyor. Ekiplerin Kavron Yaylası’na dönmelerini bekliyoruz” dedi.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap