SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > İkizdere'de Dağ Horuzu Şenliği

İkizdere'de Dağ Horuzu Şenliği

03 Haziran 2013 Pazartesi - 10:59




Rize’nin İkizdere ilçesinin 2300 rakımlı yaylasında geleneksel olarak yapılan dağ horozu gözlemeciliğinin dokuzuncusu yapıldı.





Sabahın erken saatlerinde yaylaya çıkan doğa severler ve turizmciler Türkiye'de sadece Doğu Karadeniz'de yaşayan ve nesli tükenmekte olduğu için koruma altına alınan dağ horozunu dürbün ve teleskopla izlediler. İkizdere Kaymakamlığı ve İkizdere Belediyesince dağ horozunun gözlemlenmesi için Sivrikaya köyünün 2300 rakımlı Büyük Yaylası'nda düzenlenen şenlik, sabah saat 05.00'da başladı. Şenliğe, Rize Vali Yardımcısı Şefik Aygöl, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay İsmet Cansaran, İkizdere Kaymakamı Abdil Koç, İkizdere Belediye Başkanı Hasan Kösoğlu, İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Hocaoğlu, daire amirleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.Şenliğe katılanlar, yaylada kurulan teleskop ve dürbünlerle dağ horozu gözlemledi. İkizdere’nin Büyük Yaylası’nda dürbün ve teleskoplarla gözlem yaptıklarını belirten Rize Vali Yardımcısı Şefik Aygöl “Karşıdaki yamaçlarda barınan dağ horozlarını dürbün teleskoplarla gördük. İkizdere ilçemizde böyle güzel organizasyon yapmak, doğaya gösterilen saygının belirtisidir. Dağ horozu koruma altına alınan bir canlıdır. Dünyada nesli azalmış. Doğu Karadeniz'de, özellikle Rize'nin Kaçkar Dağları'na yavru bırakıyor. Her yıl geleneksel hale gelen bu dağ horozu gözlemciliğini devam ettireceğiz" diye konuştu.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap