SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Hırsızın hiç vicdanı yok

Hırsızın hiç vicdanı yok

23 Aralık 2016 Cuma - 09:15








Kayseri'de bombalı aracın patlaması sonucu Rize Uğur Korkmaz'ı şehit verdi. Uzun zamandır Rize'den şehit haberleri gelmiyordu. En son Fındıklı ilçesinde birkaç yıl önce şehit haberi almıştık. Sahil Camii'nde kılınan öğle namazı ile birlikte âdeta Rize ve ilçeleri Sahil Camii'ne akmıştı. Hayatımda çok miting, çok cenaze namazına gittim, ancak böylesine mahşeri bir kalabalık görmedim. Son yıllarda ülkemizde yaşanan terör olayları, darbe girişimleri ile artık halk isyan aşamasına geldi. Sahil Camii çevresi adeta karınca hesabı dolup taşmıştı.

Böylesine mahşeri bir kalabalık için alınması gereken tedbirler vardı. İnsanlar ellerini kollarını sallayarak alana girebildi. Bir iki yerde tedbir alınmış ancak bu tedbirler zaman içinde aşıldı. Söylemesi bile zor ancak böylesine mahşeri bir kalabalığın içine intihar bombacısının bile girebileceği düşünülmeliydi. Allah korusun böylesine bir olayda yüzlerce insanı kaybetmemek mümkün değildi. Şehidimizi mahşeri bir kalabalık ile yolcu ederken askerini toprağa vermek üzere gelen astsubayın cebinden parası çalınmış, hatta birçok insanın cebi boşaltılmış. Böylesine acı bir günde hırsızın hiç mi vicdanı yoktu? Hatta acılı baba, hırsızlık olaylarını duyunca "Gelsinler zararlarını ben ödeyeyim" demiş. Bu sözü duyunca insanın içi hiç mi sızlamaz? Bir yanda oğlunu kaybeden baba, diğer yanda mağdur olan insanlar... Hırsızda hiç mi hiç vicdan yok.

Orada bu hırsızları birileri fark etmiş olsa idi, hırsızın durumunu düşünmek bile istemiyorum. Önceki akşam Rize Basın Halkla İlişkiler Müdürü Hamit Suyabatmaz'ı meslektaşlarımla birlikte ağırladık. Kolon kanseri ve akciğerlerine kadar sıçramış ve şu an tedavi olmakta. Rize Valisi Erdoğan Bektaş da bize katıldı ve arkadaşımıza moral vermek adına iyi bir organizasyon oldu. Şehit cenazesi ve yaşanan hırsızlık olaylarını konuştuk. Rize Valisi Erdoğan Bektaş bu konuda haber yapılmasının doğru olmadığını söyledi. EVET katılıyorum. Rize'de şehit ve şehit cenazesinde cepçilik, tabii bunu yapanların kim ve nereli oldukları belli değil. Ama Rize adına utanç vereci bir olay olduğu muhakkak.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap