SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Hendek savaşı korkuttu

Hendek savaşı korkuttu

11 Temmuz 2015 Cumartesi - 09:05








IŞİD ile Suriyeli muhalif gruplar arasındaki çatışmalar şiddetlendi. Türkiye'nin müdahale ihtimaline karşı IŞİD kontrolündeki köylerin etrafına geniş hendekler kazıldı. Çıkan haberlerin ardından çocuklarının IŞİD’e katıldığını belirten aileler, “Biz yavrularımızı geri istiyoruz. Kendi devletimiz onları öldürmesin” diyerek yardım talep etti.

HENDEKLER KAZILIYOR

IŞİD ve Suriyeli muhalif gruplar arasında Türkiye sınırı yakınlarında yaşanan çatışmalar şiddetlendi. IŞİD, Türkiye sınırına yakın bölgede kontrolü altındaki tüm köylerin etrafına 4 metre derinliğinde ve 2,5 metre genişliğinde hendekler kazmaya başladı. Böylece IŞİD karadan gelecek olası bir saldırıya karşı kendisini emniyete almaya çalışıyor.

ÇOCUKLAR KANDIRILDI

Yaşanan bu çatışmaların ardından genellikle yabancı ülkelerde yaşayan Türk vatandaşların yakınları çareyi istihbarat birimlerinin kapısını çalmakta buldu. Çocuklarının IŞİD’e katıldığını belirten aileler, "Bu çocuklar kandırıldı ve Suriye’ye getirildi. Şimdi orada bir savaş çıktığı takdirde bizim devletimiz kendi çocuklarını öldürecek" diyerek hükümetin dikkatini çektiler.

Aracılar bulundu

Daha önceden de Trabzonlu iki ailenin çocuğu Almanya’dan Türkiye’ye gelerek buradan da IŞİD’e katılmak üzere Suriye’ye geçmişlerdi. Çocuklarını geri almak için aracılarla irtibata geçen ailelere ise şok bir cevap geldi. Bu aracılar çocuğunu sağ isteyenlerden 200 bin dolar ama çatışmada ölen ve cenazesini Türkiye’ye isteyenlerden 100 bin dolar istiyor. 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap