SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Hamsi değil korku deresi!

Hamsi değil korku deresi!

22 Mart 2015 Pazar - 10:01




Hamsi Dere’de sel ve taşkından sonra şimdi düşen dağ gibi kayalar vatandaşları tedirgin etti. Yapılan incelemede açıktan akan kanalizasyonların salgın





Mahalle sakinleri sadece salgın tehlikesiyle karşı karşıya değil. Müteahhitlerce şantiye alanı yapılan bölgeye bırakılan atıklar ve düşen dev kayalar yediden yetmişe herkesi tehdit ediyor...

BİZİ KİM GÖRECEK?

Trabzon’da yaklaşık 6 ay önce meydana gelen su taşkını ve heyelan sonrası pek çok evin zarar gördüğü Hamsi Dere mevkiindeki vatandaşların endişeli bekleyişleri devam ediyor. Ortahisar İlçe Toplum Sağlığı Merkezi tarafından hazırlanan raporda, kanalizasyonların açıktan aktığı bölgede bulaşıcı ve salgın hastalık tehdidine vurgu yapıldı.

dere2

TEHDİT ALTINDAYIZ

Daha önce müteahhit firmalar tarafından kaçak olarak kurulduğu iddia edilen şantiyelerin kaldırılmasının ardından geriye hafriyatların kaldığı görülürken mahalle sakinleri ise tepkilerini dile getirdi. Yakup Özdemir, “Yeşil alanları tahrip ettiler, doğayı mahvettiler. Kopan kayalar evlerimizi, çocuklarımızı tehdit ediyor” dedi.

İZNİ NASIL ALDILAR?


Vatandaşların elinin kolunun bağlı olduğunu belirten Özdemir, “Biz bir çivi çakamıyoruz ama müteahhitler belediyeden izinsiz nasıl bina dikiyor, nasıl yeşil alanları şantiye alanına çeviriyor anlamış değiliz. Evlerin altını oyup şantiye kurdular. Onlar çekip gitti, bizi tehlikenin kucağına attılar. Bizim sahibimiz olmayacak mı” dedi. 

Hamsi Dere’de meydana gelen taşkın ve selin ardından kanalizasyon sorunu çözüm beklerken Ortahisar İlçe Toplum Sağlığı Merkezi, salgın ve bulaşıcı hastalıklara karşı uyardı. Mahalleli ise tonlarca kayanın altında yaşamaya mahkum edilmelerine ateş püskürdü.

Adem YILMAZ

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap