SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Güven, güven tazeleyecek!

Güven, güven tazeleyecek!

20 Ocak 2016 Çarşamba - 10:30




Rize Esnaf Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Güven Aksoy, 23 Ocak’ta güven tazeleyeceklerini söyledi.





23 Ocak ‘ta Kültür Merkezi salonunda yapılacak olan Esnaf Sanatkârlar Kredi ve Kooperatif seçimlerinde iki aday yarışacak. Seçimlerin bir yıl önceye alındığı Rize Esnaf Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatif Başkanlığı seçimleri Cumartesi günü Kültür Merkezi salonunda yapılacak. İki adayın yarışacağı seçimlerde şimdiye kadar mevcut Başkan Güven Aksoy ve Zafer Ozan adaylığını açıkladı. Mevcut Başkan Güven Aksoy’un düzenlediği basın toplantısına çeşitli oda ve kooperatif başkanları destek amaçlı katıldı. “Rize merkez, Güneysu, İyidere, Derepazarı ilçeleri, Kendirli, Çaykent Muradiye beldeleri ve merkeze bağlı köylerden oluşan geniş esnaf sanatkâr kitlesine Halk Bankası aracılığı ile devlet destekli krediler kullandıran bir kooperatifiz” diyen Aksoy, “Kooperatifimizin üyeleri ise bu kredilerden yararlanan esnaflardır. 2015 yılı itibari ile bin 600 aktif ortağımız bulunmaktadır. Bu ortaklarımıza 32 milyon TL kredi kullanımı sağlanmıştır. Türkiye genelinde hizmet veren bin kooperatif ve 7 gruptan oluşan kredi kooperatifleri içerisinde Rize Kooperatifi birinci grupta ve birinci sınıf kooperatif olarak yerini almıştır. Gerek muhasebe gerekse teknoloji alt yapısıyla Karadeniz bölgesindeki kooperatifiler arasında ilk sırada yer almaktadır. Bu başarıyı ve saygın bir kooperatif oluşumuzu, ortaklarımızın düzenli kredi dönüşlerine borçluyuz. Bu başarımız da Kooperatif çalışanlarının eğitimli, işbilir olması ve kooperatif yönetiminin başarısından geçmektedir” diye konuştu.

Kredi kartı ile ödeme

Önceki yıllarda kullandırılan kredilerin kredi kartı üzerinden tahsil edilebildiğini belirten Aksoy, “Bu konuda şikâyetler alıyoruz. 2014 yılı sonunda çıkan torba yasa ile yazar kasalı pos cihazların fatura mevzuatından dolayı Türkiye’deki kooperatiflerden kredi kartı kullanımı uygulamasına son verilmiştir. Bu konuda Rize Kooperatifi olarak kanun kapsamında bu uygulamaya son vermek zorunda kaldık” ifadelerini kullandı.

Mustafa BAYRAK

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap