SON DAKİKA



Haber > Gümüşhane > Gümüşhane, Bayburt, Erzincan için korkutan uyarı!

Gümüşhane, Bayburt, Erzincan için korkutan uyarı!

19 Aralık 2023 Salı - 09:49




"Tehlike daha da arttı" diyerek uyardı! Herkes pılını pırtısını toplasın sağlam yerlere kaçsın: Erzincan, Gümüşhane, Bayburt....





Karar'dan Burak Öztoprak'ın haberine göre Tüm ülke adeta bir beşik gibi sallanıyor. Üst üste gelen depremlere geçtiğimiz gün gece yenisi eklendi. Gümüşhane ve Erzincan'da, 5 dakika arayla 2 deprem gerçekleşti. Depremlerin ardından deprem uzmanlarından açıklamalar yapıldı.

GÜMÜŞHANE - BAYBURT - ERZİNCAN

18 Aralık saat 23.23'te gerçekleşen 4.1 büyüklüğündeki Gümüşhane depreminden 5 dakika sonra Erzincan'da 3.7 büyüklüğünde sarsıntı oluştu. Bölge halkını endişelendiren sarsıntıların ardından uzmanlardan açıklama geldi.

TEHLİKE DAHA DA ARTTI

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Prof. Dr. Osman Bektaş, bölge bölge uyardı. Gümüşhane'de gerçekleşen büyük depremlerin devam ettiğini vurgulayan uzman isim, Erzincan - Gümüşhane - Bayburt illerini uyardı.

Tehlikenin arttığını işaret eden uzman isim nedenini de açıkladı. Paylaştığı 3 ilin arasında, Erzincan'ın batısında, Kuzey Anadolu Fay Hattı'nın bir kolu doğu - batı doğrultusunda ve Çayırlı - Aşkale - Erzurum istikametinde uzandığını söyledi. Ortada oluşan sismik bir boşluk olduğunu işaret eden uzman isim, fay segmentinde tehlikenin daha da arttığını işaret etti.

VATANDAŞ ENDİŞELİ

Prof. Dr. Osman Bektaş'ın paylaşımına gelen yorumlar dikkat çekti. Endişelenen vatandaşlar meraklı soruların yanı sıra pılını pırtısını toplayarak o bölgeyi terk edeceğini paylaştı. Kış mevsiminde artan depremlerle birlikte, bölgede oluşan soğukluk nedeniyle vatandaşın endişesi ikiye katlanıyor.
 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
1
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap