SON DAKİKA



Haber > Gümüşhane > Dağdan kopan kaya parçaları evin içine doldu

Dağdan kopan kaya parçaları evin içine doldu

26 Mart 2021 Cuma - 17:01




Gümüşhane'de bir evin arkasındaki kaya kütleleri büyük bir gürültüyle koparak evin her iki katını da kullanılamaz hale getirdi.





Gümüşhane İnönü Mahallesi Şehit Zikri Şahin Sokak'ta bulunan 2 katlı binanın hemen arkasındaki kaya kütleleri sabaha karşı büyük bir gürültüyle koparak evin içine girdi. Eve giren kaya parçaları evin duvarını kırarak kullanılamaz hale getirdi. Evde tek başına yaşayan Hanım Çakır olaydan evin ön tarafındaki odada bulunması sebebiyle yara almadan kurtuldu. Olayın ardından kullanılamaz hale gelen binada yetkililer tarafından inceleme ve hasar tespit çalışması yapıldı. 


Gümüşhane'de dik yamaçlar bulunması sebebiyle insanlar ev yapmak için kayaları kırmak zorunda kalıyor. Bu yüzden de dik yamaçlar bahar mevsiminde heyelana neden oluyor.  Kış mevsiminde kayaların içinde bulunan suların donmasının ardından bahar mevsimiyle birlikte havaların ısınması sonucu çözülmeye başlamasıyla oynayan kütlelerin ve suya doyan toprağın hareket etmesiyle çok sayıda heyelan ve kaya düşmesi gerçekleşiyor.
 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap