SON DAKİKA



Haber > Giresun > Değişimin ve yeniliğin adresi Bulancak!

Değişimin ve yeniliğin adresi Bulancak!

02 Mart 2018 Cuma - 09:15




Görevde dördüncü yılını tamamlamak üzere olan Bulancak Belediye Başkanı Recep Yakar, “Çalışmalarımız ile birlikte Bulancak değişiyor, Bulancak yenilen





Bulancak Belediye Başkanı Recep Yakar, görevde dördüncü yılını tamamlamak üzere. Yakar, göreve başladığında Bulancak’a en iyi hizmeti getirmek ve çok çalışmak için yola çıktıklarını ifade etmişti. Geçen süreçte verdiği sözleri fazlasıyla yerine getiren ve yaptığı çalışmaları gözle görülen Başkan Yakar, dört yılını gazetemiz Giresun Temsilcisi Erkan Başkıran’a değerlendirdi. İşte Yakar’ın açıklamaları…

HİZMET ÜRETTİK

“Önceliğimiz, Bulancak Belediyesini üreten ve hizmet veren bir belediye haline getirmekti. Bunun için, şimdilerde özellikle taşeronların kadroya alınması meselesi sebebiyle gündeme gelen belediye şirketini biz dört yıl önce kurduk ve başarılı bir şekilde bugünlere getirdik. Bulancak Beton A.Ş. ismiyle kurduğumuz şirketimizde hem ihtiyacımız olan betonu kendimiz daha ucuza ürettik hem de piyasaya satarak gelir elde ettik. Beton A.Ş. bünyesinde kum ve çakıl üretimleri de yaparak bir belediyenin en temel ihtiyaçlarını karşılamış olduk. Beton A.Ş. yüzde yüz Bulancak Belediyesi iştiraki olup tüm kazancı belediyeye, dolayısıyla Bulancak’a aittir. Beton A.Ş. gerek iş makineleri ve araç parkıyla gerekse sağladığı istihdamla belediyemize büyük katkı sağlamıştır. Bugün Bulancak cadde ve sokakları Beton A.Ş.’nin üretimi olan beton, silindirle sıkıştırılmış beton, asfalt ve beton baskı kaldırımlarla donanmaya devam ediyor. Bulancak’ın değişiminde ve dönüşümünde en büyük katkıyı Bulancak Beton A.Ş.’de ürettiğimiz hizmetlerle yapıyoruz desek yanlış olmaz.”

ALTYAPIDA REViZYON

“Son yıllarda hızla gelişen ve büyüyen bir şehir yapısına sahip olan Bulancak, bu gelişimini altyapı anlamında sürdürememiş bir şehirdi. En son 33 yıl önce yapılan altyapıyla her yağmurda sel ve taşkınlarla mücadele ediyordu. Taşan lağımlar pis kokuya ve bastığı işyeri ve konutlarda zarara neden oluyordu. AB destekli projeyle tüm şehrin; başta içme suyu ve atık su (kanalizasyon) şebekesi olmak üzere, yağmur suyu şebekeleri yenilendi ve ağı genişletildi. Bir kısmı daha önce yer altına alınan elektrik hatlarının kalan kısımları tamamen yer altına alındı. Ve bir şehrin yaşaması için artık elzem hale gelen doğalgaz çalışmalarını başlattık. Merkez mahallelerin abone çıkışlarına kadar altyapısını tamamladık. Bunların tamamı belediye imkanları ile yapıldı. Doğalgaz firması ana hattın gelmesi için ihalesini tamamladı ve çalışmalar başladı. İnşallah 2019’da Bulancak’ın büyük kısmında doğalgaz kullanımı başlayacak.”


GÜÇLÜ İLÇE

“Ordu-Giresun Havaalanı’nın ilçenin gelişiminde şimdiden katkıları büyüktür. Yine Bulancak’ta kurulan, aynı zamanda başkan vekilliğini yürüttüğüm Giresun 2. Organize Sanayi Bölgesi Bulancak’ın ve bölgenin ekonomik geleceği açısından hayati öneme sahiptir. Şimdiden kurulan fabrikalarla bile farkını hissettirdi. Çok önemli ve güçlü firmaların tercihi haline gelen 2. OSB tamamlandığında sağlaması beklenen 5 bin kişilik istihdamıyla da bölge ekonomisinin lokomotiflerinden biri olacaktır. Belediye olarak da 2. OSB’nin tamamlanması ve gelişmesi için her türlü desteği veriyoruz.”

İLK VE TEK TESİS

“Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği tarafından ortak finanse edilen Giresun’un ilk ve tek atıksu biyolojik artıma tesisini hayata geçirdik. Projenin maliyeti yaklaşık 8 milyon euro olurken, Bulancak’ın tüm atık suları tesiste arıtıldıktan sonra çevreye ve doğaya zarar vermeyecek şekilde temiz su olarak deşarj ediliyor. Biyolojik arıtma yöntemiyle yapılan ayrıştırma sonucu elde edilen katı maddeler ise gübre veya yüksek kaliteli yakıt (Çimento fabrikaları için) olarak değerlendirilebiliyor. Bu tesis sayesinde denizlerimize artık kanalizasyon atıkları atılmadığı için tüm plajlarımız mavi bayrak almaya hak kazanacaktır. Gelişim ve değişimi her yönüyle hayata geçirdiğimiz Bulancak’ta konforlu bir şehir yaşamını inşa ederken, temiz bir çevreyi de tesis ediyoruz. Yine katı atık çöplerimizde artık Bulancak’ta değil, Giresun Katı Atık Birliği tesislerine gönderiliyor. Doğalgazın kullanıma başlanmasıyla da çevresel etkiler bakımından da çok daha temiz bir şehirde yaşamanın ayrıcalığına sahip olacağız.”

12 BİN DİŞ SAĞLIĞI SETİ


“Bulancak Belediyesi tarafından ilçemizde bulunan tüm ilk ve orta öğretim öğrencilerine 12 bin ağız ve diş sağlığı bakım seti dağıtımı yapılacak. Bulancak Belediyesi tarafından ilçemizde bulunan ilk ve orta öğretim öğrencilerine yönelik bir farkındalık projesi olarak yürütülecek ağız ve diş sağlığı bakım setlerinin dağıtımına ilk olarak Bulancak Anadolu Lisesi’nden başlandı. İnsan hayatında sağlık önemli bir konudur. Bizlere emanet olarak verilen bedenlerimize iyi bakmak bizim yükümlülüğümüzdür. Ağız ve diş sağlığı da hayatımız boyunca en fazla dikkat etmemiz gereken konuların başında gelir. Bu amaçla belediye olarak bu konuda bir katkımız olsun istedik. Rutin hizmetlerimiz dışında bu tür sosyal farkındalık projeleriyle de hizmet vermek bizleri mutlu etmekte ve etkileşimimizi artırmaktadır. İlçemizde yaklaşık 12 bin öğrenci bulunmaktadır.”

ASFALT HAMLESİ

“Altyapıdaki eksiklikleri tamamladıkça üstyapıya yönelik çalışmalara hız verdik. Düzgün cadde ve sokaklar şehri gösteren en önemli unsurlardır. Öncelikli olarak bitirdiğimiz örnek cadde düzenlemeleri halkımız tarafından da çok beğenildi. Otogar Caddesi, Hükümet Caddesi, kısmen Sahil Caddesi’nde ve yan bağlantılarında yaptığımız çalışmalar, aydınlatma ve ağaçlandırma düzenlemeleriyle çok beğenildi. Bunu tüm cadde ve sokaklarımızda sürdürüyoruz. Şimdi 15 Temmuz ve Millet caddelerimizin de altyapıları tamamen bitti ve asfalt kaplama çalışmaları devam ediyor. Asfalt, kaldırım, aydınlatma ve peyzaj çalışmaları da hızla tamamlanacak. Bulancak’ın en önemli ve en uzun bu caddeleri tamamlandığında buradaki değişimi ve dönüşümü açıkça hissedecek ve göreceğiz. Sahil caddemiz de hızla tamamlanarak bölünmüş yol olarak Bulancak’a kazandırılacak. Her biri bir bütünün parçaları olan bu çalışmalar tamamlandığında 4 yıl önceki Bulancak’tan çok daha farklı ve güzel bir Bulancak’ın keyfini ve konforunu birlikte süreceğiz.”

ÖRNEK HAYVAN BARINAĞI

“Bulancak Belediyesi tarafından kurulan hayvan barınağı adeta sokak hayvanları için lüks bir yaşam ve sağlık merkezi haline geldi. Özel uyku alanlarından tedavi merkezine kadar her şeyi içerisinde bulunduran barınak temizliği ile de dikkat çekerken hayvanseverlerin de yoğun ilgisini çekiyor. Sahipsiz hayvanların denetim altında tutulması, her türlü sağlık ve barınma ihtiyaçlarının uzmanlar gözetiminde sağlanması, günümüz modern kent yaşamının gereklerindendir. Bulancak sokaklarında yaşayan başıboş kedi ve köpekler ise bu anlamda çok şanslı. Çalışanları tarafından adeta bir sevgi yuvası haline getirilen barınakta bulunan hayvanların günlük ve haftalık bakımları barınak görevlileri tarafından yapılmakta, veteriner hekim tarafından da her türlü sağlık hizmetleri verilerek rehabilite edilmektedir.”


Erkan Başkıran

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap