SON DAKİKA



Haber > Giresun > Bakan Kurum uyardı… gereken yapılmadı… Giresun’da fatura müdüre çıktı!..

Bakan Kurum uyardı… gereken yapılmadı… Giresun’da fatura müdüre çıktı!..

Karadeniz Özel

20 Ekim 2022 Perşembe - 11:56




Mahkeme kararına rağmen faaliyetlerine devam eden çöp tesisi için Bakan Murat Kurum harekete geçmişti. Denetlemelerde tesiste sızıntı olduğu tespit edildi, İl Müdürü Varol görevinden alındı.





Krize neden olan Çavuşlu Katı Atık Bertaraf Tesisi ile ilgili yürütülen soruşturma kapsamında, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Giresun İl Müdürü Cengiz Varol görevden alındı

HALK AYAKLANMIŞTI

Giresun’un Görele ilçesi Çavuşlu beldesinde krize neden olan Çavuşlu Katı Atık Bertaraf Tesisi'yle ilgili flaş bir gelişme yaşandı. Daha önce çevreye zarar verdiği gerekçesiyle kapatılması için mahkeme kararı olan tesis faaliyetlerine devam etmiş, yöre halkı ayaklanmıştı.

TESİSE 1 AY SÜRE…

Tesis önünde devam eden protestoları  Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un devreye girerek sonlandırmış, Bakanlık, ÇED raporunda yer alan çevre koruma şartlarının sağlanması için Katı Atık Bertaraf Tesisi yöneticilerine 1 ay süre vermiş, soruşturma başlatmıştı.

MÜCADELE SÜRÜYOR

Bakanlık kararıyla tesis ile ilgili yürütülen idari soruşturma kapsamında, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Cengiz Varol görevden alındı. Konuya ilişkin konuşan Çavuşlu Merkez Mahallesi Muhtarı Selim Hamzaoğlu, “Yasal mücadelemiz devam ediyor” dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap