SON DAKİKA



Haber > Giresun > Aktepe Göleti’nde çalışmalar tam gaz!

Aktepe Göleti’nde çalışmalar tam gaz!

10 Aralık 2017 Pazar - 15:00




Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından yapımı süren Alucra Aktepe Göleti projesinde çalışmalar bütün hızıyla s





Doğu Karadeniz Gelişim Projesi (DOKAP) kapsamında bulunan Giresun’da tesis edilen Aktepe Göleti’nde yüzde 36 fiziki gerçekleşme sağlandı. Toplam maliyeti takriben 6 milyon TL olan projede sıyırma kazıları, dipsavak betonarme imalatları tamamlanırken, gövde dolgu imalatları halihazırda devam ediyor.

Giresun’da zirai gelişmenin en önemli etkenlerinden birisinin sulama olduğunun farkında olan DSİ Genel Müdürlüğü, Giresun’a yaptığı yatırımlarla verimli toprakları su ile buluşturmayı amaçlıyor.

ÜLKE EKONOMİSİNE YILLIK 1 MİLYON 841 BİN TL KATKI

Büyük sulama projeleri alanları dışında kalan kırsal kesimlerde kısa sürede sulu ziraate geçilmesi ve civardaki içme kullanma suyu ihtiyaçlarının karşılanması için “GÖLSU” projesini hayata geçirdiklerini vurgulayan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, “Bu uygulamadan Giresun ilimiz de nasibini alıyor. Bu çerçevede çalışmaların sürdüğü Alucra Aktepe Göleti'ni en kısa zamanda bitirmeyi hedefliyoruz. Ayrıca, projenin tamamlanmasıyla ülke ekonomisine yıllık 1 milyon 841 bin TL katkı sağlanacak” diye konuştu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap