SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Fındıkta yeni tehdit!

Fındıkta yeni tehdit!

26 Mayıs 2015 Salı - 14:28




Giresun Ziraat Odaları Koordinasyon Kurulu Başkanı ve Tirebolu Ziraat Odası Başkanı Erim Yaman, bu yılki fındığın, dalların kurumasına yol açan virüsü





Giresun Ziraat Odaları Koordinasyon Kurulu Başkanı ve Tirebolu Ziraat Odası Başkanı Erim Yaman'dan fındık uyarısı. Yaman, nedeni tam olarak belirlemeyen külleme hastalığının, fındıkta ilk kez geçen yıl görüldüğünü belirtti. Fındık üreticilerinden, bahçelerde yeniden hastalığın belirmeye başladığına yönelik şikayet aldıklarını anlatan Yaman, yaptıkları ilk tespitlere göre küllemenin geçen seneden daha fazla olduğunu ifade etti.

Erim Yaman, fındıkta küllemenin ciddi zarara yol açacağına işaret ederek, "Külleme hastalığı, fındık kabuklarının dış kısmında kararmalara neden oluyor. Bu da fındıkların dökülmesini beraberinde getiriyor. Geçen yıl hastalık rekolteye ciddi zarar vermişti. Bu yıl da külleme fındıklarımızı tehdit ediyor" dedi.

Üreticilerden gelen şikayetlere göre fındıkta dökülmelerin başladığını belirten Yaman, "Fındıkta geçen ay virüs tehdidi başgöstermişti. Dallarda kurumalara yol açan virüs nedeniyle rekoltede yüzde 10 ila 20 arasında kayıp bekliyoruz. Virüsün ardından külleme tehdidi ortaya çıktı. Hastalık nedeniyle rekoltedeki kaybın daha da artmasını bekliyoruz. Bu durum da bizi endişelendiriyor" diye konuştu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap