SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > "Fındık 8.50 TL'den satılmalı"

"Fındık 8.50 TL'den satılmalı"

02 Ağustos 2012 Perşembe - 17:08




Ordu Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Uğur Yüce, fındığın bu sezon hak ettiği fiyata satılmaması halinde Ordu ekonomisinin büyük sıkıntı yaşayacağını





Başkan Yüce yaptığı açıklamada, “Zor günler yaşayan Ordu ekonomisi, bu sezon fındık hak ettiği değere satılmaması durumunda daha sıkıntılı bir dönem yaşar“ dedi. Dünyada fındığın yüzde 70’inin Türkiye’de üretildiğini hatırlatan Başkan Uğur Yüce, “Türkiye’nin fındık üretiminin yüzde 40’ını Ordu karşılamaktadır. İlimizin tek geçim kaynağı ve alternatifi olmayan bir üründür. ilimizin bin 300 rakımlara kadar engebeli yamaç arazilerde zor şartlar altında üretilen fındık ürünü geçtiğimiz yıllara bakıldığında hak etdiği değerde satılmamış, değerinin altında satılmıştır. Bunun başlıca sebebi fındık üzerinde izlenen yanlış ve bir kısmın menfaatini sağlayan politikalardır. Eski başbakanlardan birinin söylediği fındık ürünü bir orman ürünü değildir. Tam tersine fındık milli bir tarım ürünüdür. Ülkemizde en yüksek döviz girdisini sağlayan bir tarım ürünüdür. Fındıkla ilgili kurumlar birlikler ve ziraat odaları Türk fındığının değerini, kalitesini anlatamamışlardır. İlimizde üretilen fındık, ilimiz için alternatifi olmayan bir üründür. Ama ne yazık ki hak ettiği değerde satılmıyor. Tam tersine bu arazide bir milli ürün meydana getiren üreticimiz hem mahsulünü hak ettiği fiyata satmalı hem de ülkemize bu kadar büyük döviz girdisini sağladı için ödüllendirilmelidir. Ülkemizde ve ilimizde yaklaşan fındık hasat döneminde fındık fiyatı 8.50 TL'den aşağı satılmamalıdır. Dünya, bizim fındığımıza muhtaçtır. Bizim ülkemiz de üretilen kalite ve miktar hiç bir ülkede yoktur" diye konuştu.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap