SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Etnik ayrım yok

Etnik ayrım yok

21 Ocak 2016 Perşembe - 10:21




Giresun Hukuki Araştırma Derneği Başkanı Nuri Karaman, aydınların bildirimlerine tepki gösterdi





Giresun Hukuki Araştırmalar Derneği Başkanı Nuri Karaman, PKK terör örgütü tarafından öldürülmeyi amaçlamış vahşetle karşı karşıya olduğumuzu belirterek, aydınların bildirilerine tepki gösterdi. Karaman, “Aydınlar bildirisi olarak kamuoyu ile paylaşılan ve içeriği itibariyle değil aydın, vatandaşlık bilincinden uzak, yabancı, mesnetsiz, ihbarcı, fitne ve fesat kokan açıklamaya karşı, öncelikle görünürde PKK fitne örgütü tarafından yürütülen ve hiçbir etnik unsur, dini inanç, yaşlı, genç, kadın, erkek ayrımı yapmadan öldürmeyi amaçlamış bir vahşetle karşı karşıyayız” dedi. SEVİYE ALTI En zaruri kamu hizmetlerinin bölge insanına ulaşmasının engellendiğini belirten Karaman, “Hastane, okul, sağlık görevlisi demeden yakıp yıkan bir vahşetle karşı karşıyayız. PKK Kürt halkı adına söz söyleme imkânını kaybedecek bir zemine verilmiştir. Uyuyan insanları kalleşçe öldürmek, beş aylık çocukları katletmek, doktor ve hemşirelere saldırmak, ambulansları yakmak gibi savaşta bile kabul edilmeyen en basit insanlık seviyesinin altına inmiştir. Kadim deyimiyle “Esfelesafilin” bir durumla izahtan başka şansımız kalmamıştır” diye konuştu.

ŞiFA SUYU

“Kendini aydın sanan kara yüreklilerin açıklamaları ihanet derecesinde gaflettir” diyen Karaman, “Hatta ihaneti göremeyecek kadar cahil insanlardan bahsetmekteyiz. İnsan kalma ve olabilme sorunu yaşayan bu cahillerin adeta ülkeyi istilaya davet eden bir metodoloji geliştirmiş olmaları başka türlü açıklanamaz. Şimdi PKK içerinde yer alan ve almayan Kürt kardeşlerime sesleniyoruz. Ey her türlüğü zorluğa ve fedakarlığa ait hikayelerin sahipleri kardeşlerimiz, dostlarımız! Hepimiz bir damla sudan yaratıldık ve kimsenin kimse üzerinde bir üstünlüğü yoktur. Bizi kardeş kılan şey hukukumuzdur. Kardeşlik nimeti bütün fitneleri söndürecek bir şifa suyu gibidir” dedi.

Erkan BAŞKIRAN

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap