SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Emniyet darbe vurdu!

Emniyet darbe vurdu!

12 Mart 2016 Cumartesi - 19:22




PKK terör örgütünün (sözde) savunma kolu olan YPS’nin hain çağrısının ardından operasyona başlayan Giresun Emniyeti, 25 kişiyi yakalayarak gözaltına a





Yapılan incelemelerde bu kişilerin Batman’daki YPS üyesi bir kişi ile bağlantılı olduğu ortaya çıktı.

OPERASYON BAŞLATILDI

PKK’ya yönelik başlatılan operasyonlar kapsamında ağır kayıplar veren örgütün (sözde) savunma kolu YPS’den, üniversitede okuyan gençlere yaptığı çağrıyı, önceki gün ‘Öğrencilere hain çağrı’ diye duyurmuştuk. Giresun’da başlatılan operasyonla PKK terör örgütünün gençlik ve şehir yapılanmalarına yönelik bir operasyon yapıldı.

26 KİŞİ GÖZALTINDA

Giresun Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan alınan mahkeme kararı doğrultusunda bir kısım şüpheliler hakkında belirli sürelerle iletişimin dinlenilmesi, kayda alınması ve sinyal bilgilerinin değerlendirilmesi şeklinde telekomünikasyon yoluyla iletişimin denetlenmesi sonucunda 25’i Giresun’da, 1’i Batman’da olmak üzere toplam 26 kişi gözaltına alındı.


EŞ ZAMANLI OPERASYON

Giresun Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından dün şüphelilere ait 10 ayrı adreste eş zamanlı olarak arama yapıldı. Yapılan aramalarda ele geçirilen delillere el konuldu. Şüpheliler hakkında, ‘Terörle mücadele kanununa muhalefet, silahlı örgüt kurmak/yönetmek/ üye olmak, terör örgütü propagandası yapmak’ suçlarından işlem başlatıldı.

Kemal BEKTAŞ-Mesut ERDOĞAN

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap