SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Eczanelerde sağlıklı oyuncak dönemi

Eczanelerde sağlıklı oyuncak dönemi

11 Mart 2016 Cuma - 16:04




Ordu Eczacılar Odası Başkanı Koray Karamanlı, iki yıl önce Ordu'da başlattıkları "Sağlıklı Oyuncak Eczanelerde" projesinin çok beğenildiğini ve oyunca





Ordu Eczacılar Odası tarafından iki yıl önce geliştirilen "Sağlıklı Oyuncak Eczanelerde" projesi, Ordu ve Giresun'un ardından tüm Türkiye'de uygulanmaya başladı. Projenin ev sahipliğini üstlenen Ordu Eczacılar Odası Başkanı Koray Karamanlı, projenin çıkış sebebini ve amaçları hakkında bilgiler verdi. Projenin ilk olarak iki yıl önce Ordu ve Giresun'da başladığını ifade eden Karamanlı, uygulamanın tüm ülke geneline yayıldığını belirtti. Kanserojen madde içeren oyuncukların kullanımının arttığını ve bu sebeple "Sağlıklı Oyuncak Eczanelerde" projesini geliştirdiklerini aktaran Karamanlı, "Ordu Eczacı Odası olarak kamu sağlığını tehdit eden her türlü olay karşısında eczacılar olarak ne yapabileceğimizi düşündük. Güncel yaşamda gözlemlediğimiz konulardan biri de oyuncak konusuydu. Kimi beden sağlığını kimi de ruh sağlığını tehdit ediyordu. Medya üzerinden takip ettiğimiz kadarıyla kurşun, civa ve kadmiyum içeren boyaların yoğun olarak kullanıldığını duyuyorduk. Bunun dışında çocuğun zihinsel gelişimini etkileyecek, şiddete yöneltecek birçok oyuncak markasının da çok rahatlıkla piyasada yoğun olarak satıldığını gördük. Bunun üzerine 'Sağlıklı Oyuncak Eczanelerde' projesini geliştirdik. Bu sayede hem beden sağlığına zarar vermeyecek, örneğin kanserojen maddeler içermeyen materyallerin kullanıldığı, hem de zihin gelişimini destekleyecek ürünler içeren bir oyuncak markasıyla anlaşma sağladık ve bu şekilde oyuncakların üretilmesine aracı olduk" dedi.

"SAĞLIKLI OYUNCAK PROJESİ TÜM ECZANELERDE UYGULANMAYA BAŞLADI"

Proje kapsamında üretilen sağlıklı oyuncakları eczacı danışmanlığında ilk olarak Ordu'da satışa çıkardıklarını belirten Karamanlı, "Proje sayesinde hem sağlıklı çocukların sağlığı bozulmayacak hem de hasta çocuklarımızın güvenle oynayabilecekleri oyuncaklar ailelere güven içinde eczacı danışmanlığında ulaştırılabilecekti. Bu kapsamda firma ile birlikte projemizin her adımında sağlığı önceleyerek bu oyuncakları ilk olarak Ordu'daki eczanelerde satışa çıkardık ve ardından da Giresun'daki eczaneler bu uygulamayı başlattı. Projenin zaman içerisinde vatandaşlar tarafından büyük ilgi görmesi eczanelerde sağlık oyuncak satışını yaygınlaştırdı. Hazırladığımız proje artık Ordu ve Giresun sınırlarını aşarak tüm Türkiye'de uygulanmaya başladı" diye konuştu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap