SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Bu karar emsal olsun!

Bu karar emsal olsun!

12 Ekim 2017 Perşembe - 09:55




Şavşat’ta Çağlayan Deresi üzerinde yapılması planlanan HES projesine verilen ÇED olumlu raporunun iptali sevinç yarattı. CHP’li Bayraktutan, bu kararı





BÜYÜK SEVİNÇ

■ Artvin’in Şavşat ilçesi Çağlayan Deresi üzerinde yapılması planlanan hidroelektrik santral projesine verilen ÇED olumlu raporunun iptal edilmesi için Rize İdare Mahkemesi'ne 8 köy muhtarlığının yaptığı başvuru sonrası görülen davada bu yönde karar verildi. Çağlayan Vadisi su havzasından yararlanan 8 köyün sakinleri kararı büyük sevinçle karşıladı. Karar muhalefet partisini de mutlu etti.

CİDDİ TEPKİ VARDI

■ Alınan iptal kararının sevindirici olduğunu belirten CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, “Yöre halkının bu konu ile ilgili çok ciddi tepkisi vardı. Vatandaş köyünde HES istemiyor ve yaşam alanına sahip çıkmak için tepki gösteriyordu. İsabetli bir karar olmuş. Temennim bu kararın Artvin’de ve bölgedeki diğer HES’ler açısından da emsal olmasıdır” açıklamasını yaptı.

BÖLGEMİZ MUZDARİP


■ Bütün bölge halkının HES’ler konusunda muzdarip olduğunu da belirten Bayraktutan, “Halkın düşüncesi alınmadan, can suyu değil can çekişme suyu dahi bırakılmadan yapılan HES’lerin bölgemize ne gibi zarar verdiği açıkça ortada. O yüzden bu ve bunun gibi kararların artması tek temennimdir. Sadece Şavşat’ta değil bütün bölgemizde bu sıkıntı mevcut” şeklinde konuştu.

Selahattin Özcan

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap