SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Birincilikler bizi yormuyor

Birincilikler bizi yormuyor

01 Aralık 2016 Perşembe - 08:14




AK Parti Rize İl Başkanı Muhammed Avcı, “Seçimlerde 4 kez Türkiye birinciliği yaşayan bir ilde hizmet yarışında bulunmak önemli” dedi.





İl Başkanı Muhammed Avcı, 4 seçimde birinci olan bir şehirde hizmet etmekten onur duyduğunu belirterek, “Kurucu Genel Başkanımız Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan’ın memleketinde il başkanı olmak bazı zorluklar getirdiği gibi birçok kolaylıkları da peşinden getirmekte” dedi.

2002 yılı öncesinde ülkenin yıllık harcama bütçesinin 6 milyar TL olduğuna dikkat çeken İl Başkanı Avcı, “Bugün Rize’de AK Parti iktidarı döneminde 10 milyar TL dolayında yatırım yapıldı, bazı ihaleler bunun dışında ve toplamda 15 milyar TL’yi bulacak bir rakam sadece Rize’ye yapılan yatırımdır” açıklamasını yaptı.

AK Parti Rize İl Başkanı Muhammed Avcı, teşkilat olarak Rize’de yapılan ve yapılması gereken çalışmaları Karadeniz muhabirlerine anlattı. AK Parti Rize İl Başkanı Muhammed Avcı, Rize’de son 15 yılda yapılan yatırımları ve şehrin vizyonunu değiştiren ve değiştirecek projelere dikkat çekti. Avcı, “3 Kasım 2002’de partimiz iktidara geldi. Tabi iktidara geldiğimiz yıl aldığımız Rize ile şimdiki Rize’yi esasında mukayese etmemiz lazım. Doğru bir plan, program ortaya koymak, yaptıklarımızı daha net bir şekilde ifade etmek için o günkü Rize ile bugünkü Rize’yi mukayese etmek açısından. O günkü Rize ile bugünkü Rize arasında çok fark var. Rize merkez için konuşmak istersek, sahildeki çöp yığınlarından tutun, barınaklardan çıkın, şehirde bir kent estetiği olmayan, kent bilinci olmayan bir hüviyetle karşı karşıyaydık. Hem belediyecilik bağlamında hem de merkezi hükümetimizin yapmış olduğu yatırımlarla birlikte o günkü Rize ile bugünkü Rize arasında dağlar kadar fark olduğunu hemşehrilerimiz takdir ediyorlar, görüyorlar ve bunun takdirini bizlere sokaklarda gösteriyorlar. Tabi bu, yatırımların bittiği anlamına gelmez. Elbette ihtiyaçlar sınırsız ve yeni yeni yaptırımlar yaptık, yapmaya devam ediyoruz” dedi.

10 MİLYONLUK YATIRIM YAPTIK

Muhammet Avcı, şöyle devam etti: “Merkezi hükümetin yapmış olduğu yatırımlar var. Şu ana kadar bizim hükümetimiz döneminde Rize’ye 10 milyar liralık yatırım yaptık. Şimdi bu Rize ölçeğinde bakıldığında Rize gibi bir şehirde AK Parti döneminde hiç kimsenin aklının alamayacağı bir rakamdır. Çünkü 2002 dönemi öncesinde Türkiye Cumhuriyeti hükümetinin bütçesi 6 milyar liradır. Biz bu bütçeyi bugün 80 milyar liraya çıkardık. AK Parti döneminde 15 kat büyüyen bir bütçe var. Bu yatırım bütçesinden tüm şehirlerimiz istifade ediyor, elbette Rize de istifade ediyor. Nerdeyse ülkemizin bir yıllık bütçesinin fazlasını iktidarımız döneminde sadece Rize’mize yapmışız. Onun için AK Parti’nin tek farkı; oluşturduğu demokratik politikalarla değil, yatırım planı, ürettiği ekonomi sayesinde insanlara daha refah içinde bir hayat sunması AK Parti’nin en önemli farklarından bir tanesidir. Tabi altı çizilmesi gereken bir iki önemli husus var. Devam eden projeler içinde 10 milyarlık yatırımın dışında kalanlar da var. Havalimanı, lojistik, Ovit Tüneli’nin bundan sonraki maliyeti, Güney Çevre Yolu’nda bundan sonraki maliyetler bu rakamın içinde değil. Dolayısıyla planlanan yatırımlarla birlikte neredeyse 15 milyarlara varan bir yatırım yaptık Rize’ye. Bunun karşılığında insanlar partimize teveccüh göstermişler, bizi birinci parti yapmışlar. Ulaşımla alakalı konuları çözmek istiyoruz. Çünkü ulaşım olmadan hiçbir şehir kendini anlatamaz. İnsanların buraya rahat gelmesi gerekiyor. Duble yolları tamamladık, Karadeniz Sahil Yolu’nu bitirdik. Eskiden Samsun’dan Rize’ye 10 saatte gidiliyordu, şimdi ise 3,5-4 saatte kendi özel aracı ile gelebiliyor. Ulaşım imkânları şehrimize gelecek turist sayısını inanılmaz bir şekilde katlayacak. Şimdi Ovit Tüneli hem ticari hem de buradan Mardin’e kadar uzanan bir sevgi yolu olacak. Ticari yolu besleyecek lojistik merkez İyidere’de yapılacak. Lojistik merkezle ilgili 15 günden bu yana sondaj çalışmları başladı ve devam ediyor. Pazar ilçemizde havalimanı inşa edeceğiz. Kısaca ulaşımla ilgili hem kara hem hava hem de deniz yolunu tamamlamak istiyoruz. Ulaşımla ilgili tüm imkânlarımızı Rize için seferber ettik.”

50 MiLYON TL’lik YARDIM VAR

AK Parti İl Başkanı Muhammet Avcı, “Görülmeyen bir konu var. Rize’ye yılda takriben 50 milyon lira yardıma muhtaç ailelere yardım sunuyoruz. Bakıma muhtaç, engelli, yaşlı insanlara yardım yapıyoruz. Evde bakım hizmeti AK Parti döneminde yapılan bir hizmet. Her yıl düzenli olarak bu yardımı, gereken tüm çalışmaları yapıyoruz. Yine ulaşım bağlamında Güney Çevre Yolu gibi 400 milyara varan bir yatırımı Rize’nin merkezine yapmak her iktidara nasip olmaz. Bunun için para gerekiyor, güç gerekiyor, yatırım gerekiyor. Bunun için özellikle siyasi iradenin tam anlamıyla tek bir nokta etrafında olması gerekiyor” dedi.

10 NUMARA PROJELER BAŞLADI

İl Başkanı Muhammet Avcı, “Son yerel seçimler öncesi ortaya koyduğumuz 10 numara projeler bağlamında Rize’ye bambaşka vizyon kazandırma adına mücadele ediyoruz. 10  numara projelerimizin bir kısmı başladı, bir kısım da başlamak üzere. Bu projeler bizim için çok önemli. Altyapı faaliyetlerine çok önem verildi. Belediyenin 10 yıllık döneminde altyapı projelerinin birçoğu bitti, şimdi kente yeni bir estetik, yeni bir kimlik kazandırması bağlamında 10 numaralı projelerimiz son derece hassasiyet içinde takip ediliyor. Biliyorsunuz Meydan Projesi başlatıldı. Bunun yanında Güney Çevre Yolu projesine başlandı, devam ediliyor. Yine aynı şekilde Isırlık’ta mesire alanı ve Kent Ormanı projesi vardı. Son derece titiz bir şekilde milletvekillerimizle, belediye başkanımızla beraber bu proje üzerine yoğunlukla bir takip çalışmasını sürdürüyoruz. İnşallah kısa bir zamanda bu projeyi de bitireceğiz. Bir diğer 10 numara projemiz olan Salarha Tüneli’nde çalışmalar başladı ve çok ciddi bir mesafe alındı. Rize’nin Salarha bölgesine çok yoğun bir nüfus yaşıyor. Bu tünel ile birlikte Salarha Vadisi ile şehir entegre olacak. Bununla birlikte Güney Çevre Yolu ile bir bağlantı kurulacak. Bunun yanında sahil düzenlemesi projemiz var. Külliye olmak üzere, teleferik, sahil alanı düzenlemesi, kadın kültür merkezi, çocuk dünyası ve çay çarşısının olduğu 10 numara projelerinin 3 – 4 tanesini aynı anda bu sahil içinde konumlandıracağız. Çay çarşısı için yer tahsisi yapıldı. Proje çalışmaları devam ediyor, tahminim şubat veya mart ayı içinde ilk kazma vurulacak. Tabi Çay Borsası öncülüğünde olacak, çünkü teknik bir konu ve onların ihtisasa alanına giriyor. Yine kadın kültür merkezi ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Bir bölümü planlandı, diğer bölümüyle ilgili belediyemiz çalışıyor” dedi.

RiZE’DE 5 YILDIZLI OTELLER YAPILIYOR

Rize’nin son yıllarda turizme önem verdiğini belirten Avcı, şöyle devam etti: “Şimdi biz bunu niye yapıyoruz? Birincisi ticari, ikincisi ise turizm. Özellikle son dönemlerde Rize’de ilk defa beş yıldızlı otel yatırım talepleri geliyor. Şu anda Rize’de 1 tane 5 yıldızlı otel hizmet veriyor, 2 adet de beş yıldızlı otel inşaatı devam ediyor. Yatırımcı burada bir gelecek görüyor. Hükümetimiz bu güveni sağladı. Şu anda Rize’de bir otelin yatırımı 100 milyonu geçiyor. Ulaşım imkanlarını kolayladığımızda Rize’mize çok daha yatırımcı gelecek, bu da istihdam sağlayacak. Yine aynı şekilde Ayder’e Kaçkar dağlarında kurulacak olan teleferik projesi ile çok sayıda turist Rize’ye gelecek. Kış turizmi canlanacak. Yaz ve kış turizmiyle birlikte Rize’de turizm çeşitliliği artacak. Bizim iktidarımız döneminde sağlık konusunda neleri yaptık, bunları anlatmama gerek yok. Rize’nin çok konforlu hastanesi var. Bu yeterli değil. İnşallah çok kısa sürede 700 ila 1000 yatak kapasiteli şehir hastanesini Rize’de yapacağız. Bunun için yer bakıyoruz. Cumhurbaşkanımız ve başbakanımızın talimatlarıyla birlikte milletvekillerimizle, valimizle, belediye başkanımız ve teşkilatımızla birlikte bu işi takip ediyoruz.”

EĞİTİMDE İLERLİYORUZ

AK Parti İl Başkanı Muhammet Avcı, Rize eğitiminde son yıllarda hem teknolojik hem de eğitsel anlamda büyük gelişmeler olduğunu belirterek, “2002 öncesini hatırlayın, sınıflarda 40’ar kişi vardı, eğitimde istediğimiz gibi sonuçlar alamıyorduk ve Türkiye genelinde 66. sıralara kadar düşen eğitim seviyemiz vardı. Bugün bu seviye oldukça yükseldi ve şu an istediğimiz seviyelere geldik. Bundan sonra da çok daha da iyi seviyeye geleceğiz. Hükümetimiz eğitime önem vermekte ve en büyük payı bütçede eğitime aktarıyor” dedi.

EN ÖNEMLİ PROJEMİZ BATI PARK

Avcı, şunları söyledi: “En önemli projelerimizden birisi ise Batı Park. Teknik konuları bakanlık nezdinde aştık. Yaklaşık 80 dönümlük bir alanı kapsayacak. Şehrimizin batı yakasında kalan Fener, Camiönü ve Boğaz mahalleleri bu proje ile nefes alacak. Rize’miz esasından çok yeşil bir kent ama sosyal alanları çok sınırlı bir kent. Tabi burada arazinin sınırlı olması etkili. Bu proje aynı zamanda üniversite için çok önemli. Üniversite öğrencilerimizin de çok sıklıkla kullanacağı bir mekan olacak. Bir diğer önemli konulardan bir tanesi ise dolgu imar planı ile ilgili. Yıllardır yapmaya çalıştığımız bir planı ki yaklaşık 2 – 3 yıldan beri uğraş veriyoruz. Milletvekillerimiz, belediye başkanımız ve teşkilatımızla hep beraber mücadele verdiğimiz bir konuydu ve bakanlıktan geçti. Yapılacak dolguyla birlikte neredeyse Rize kadar bir alan oluşturulmuş olacak.  Yeni bir Rize kazandırmış olacağız. Bu alan üç bin dönüm kadar bir alanı kapsayacak. Bu bağlamda bir diğer önemli husus da belediye bloklarıyla ilgili. O bloklar kentimizin estetiğine çok uygun düşmüyor. İnşallah en kısa sürede bloklarla ilgili ciddi bir adım atmış olacağız. Rize’yi modern bir şehir haline getireceğiz. Zaman zaman dedikodu yapılıyor, sanki hiçbir şey yapmıyoruz şeklinde. 10 numaralı projelere başlanmamış deniliyor, bunlar doğru değil. Biz Rize’de iyi işler üretmeye çalışıyoruz.” 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap