SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Beraber yürürüz biz bu yollarda!

Beraber yürürüz biz bu yollarda!

05 Nisan 2015 Pazar - 11:04




Yaşlı ve engelliler için alt geçitlerin yürüyen merdiven sorununa çözüm üretilmedi. Çarşılı alt geçitlerde hizmet veren esnafın 'Siz yapın, biz yarı p





 Trabzon’da yaşanılabilir kent özlemi devam ederken yerel yöneticilere taleplerini bildiren vatandaşların isteklerinin dikkate alınmadığı bir kez daha ortaya çıktı. Fazilet Partisi döneminde 18 yıl önce yapılan Niyazi Şahinbaş Çarşılı Alt Geçidi esnafının tepkisi de taleplerin dikkate alınmadığını açıkça ortaya koyuyor. Hem esnaf hem de yayaların mağduriyeti devam ediyor. Yayalar, "18 yıl oldu bu alt geçit yapılalı. Zamanında şartlara göre çok güzel bir hizmetti. Ancak günümüzde artık insanlar alt ve üst geçitleri merdivenli olmaları nedeniyle özellikle hamile, yaşlı ve engelli vatandaşlar tarafından kullanılamıyor. Vatandaş karayolu üzerindeki yaya geçitleri tercih ediyor, kazalara davetiye çıkıyor. Işıklar nedeniyle trafik duruyor ve sıkışıklık yaşanıyor" dedi. Çarşı esnafı ise, "Eski Belediye Başkan Yardımcısı Necip Sevinç ve AK Parti Pazarkapı Mahalle Başkanı Musa Eryiğit de yanımızdaydı. Çarşılı alt geçidimize yürüyen merdiven yapılmasını istedik. Konu belediye meclisine taşındı ama mevcut yönetim bu konuya sıcak bakmadı" iddiasında bulundu.

Hamile, yaşlı ve engelliler ne yapsın!

Bir esnaf, "Niyazi Şahinbaş Çarşılı Alt Geçidi’ne yapılacak yürüyen merdivenin yarı parasını da biz verelim dedik. Ama bizi dikkate almadılar. Bu merdivenlerden inen hamile bayanlar mı düşmedi, yaşlılarımız mı düşüp hastanelik olmadı, insanlarımız mı yaralanmadı? Şehirlerde yapılan alışveriş merkezlerinde yürüyen merdivenler yapılıyor ama ne yazık ki kamu hizmeti veren alt geçit ve üst geçitlerimize yürüyen merdiven yapmak kimsenin aklına gelmiyor" dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap