SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Belediye destek trafik köstek

Belediye destek trafik köstek

01 Aralık 2016 Perşembe - 08:13




Karadeniz Gazetesi’ne konuşan Yenicuma Mahallesi Muhtarı Yıldıray Sarıalioğlu, trafik sıkıntısının aşılması için belediyenin destek olmasına rağmen Tr





Yenicuma Mahallesi Muhtarı Yıldıray Sarıalioğlu, Karadeniz Gazetesi’ne dobra açıklamalarda bulundu. Trafik konusunda büyük sorunları olduğunu belirten Sarıalioğlu, “Trafik konusunda mahallemiz oldukça sıkıntılı. Belediyeden bununla alakalı yardım alabildik. Ancak trafik polislerinin kontrolsüzlüğü sebebiyle yapılanların hiçbir anlamı kalmadı. Yaya geçitlerimiz yayalar tarafından değil de araçlar tarafından kullanılıyor. Özellikle okullarımızın bulunduğu noktalarda bu tarz problemlerle karşılaşıyoruz. Öğrencilerimizin karşıdan karşıya geçişleri açısından da sorun oluyor. Saatlerce bu konuda yardım almak üzere Trafik Şube’yi aramama rağmen yanıt alamıyorum. Bahsettiğim bölgede trafik polisliği yapmak durumunda kaldım. Trafik Şube’ye şahsi olarak saatlerdir ulaşamıyorum. Telefonlara cevap vermiyorlar ve sıkıntının aşılmasına köstek oluyorlar” şeklinde konuştu.

BİRLİK SART!

Uyuşturucuya karşı mücadele için devletten destek beklediğini belirten Sarıalioğlu, “Tabi ki bize yol da lazım, hizmet de lazım ama bize her şeyden önce gençlerimiz lazım. Çocuklarımızı kurtarmak için ne yapacağız, ne yapmamız gerekiyor bunu düşünmeliyiz. Bu tabi muhtarın sesiyle olacak bir şey değil, bu konuda birlik olmalıyız, önce geleceğimiz olan gençlerimizi kurtarmalıyız. Bazı muhtarlar sürekli muhtarlık ofisi istekleriyle gündeme geliyor. Ben muhtarlık ofisi de istemiyorum. Bana gösterişli muhtarlık ofisi yapılsın da demiyorum. Kardeşim biz buraya Allah için bir şey yapmaya geldik. Allah rızası için ne yapabileceğimize bakacağız. Tamam muhtarlık yeri de olsun ama il olarak mücadele lazım” şeklinde konuştu.

EMNİYETİ YANIMIZDA  İSTİYORUZ

Sarıalioğlu açıklamalarına şu şekilde devam etti: “Yaptığımız çalışmalar süresince emniyet güçlerinin de yanımızda olmasını istiyoruz. Aynı zamanda uyuşturucuyla alakalı yaptığım ve yapılan çalışmaların yeterli olmadığını gördüm. 17-18 yaşında çocuklarımızın belinde silahla gezdiğini, bunun yalnızca bizim mahallenin değil bütün mahallelerin sorunu olduğunu belirtmek isterim. Emniyetin sürekli olarak bu konuda arama yapması lazım. Artık vatandaşımız huzur istiyor. Sokak aralarındaki tehlikelerden dolayı kimse çocuğunu dışarı çıkaramıyor, herkes tedirgin. Çünkü uyuşturucu madde kullanan çocuklarımız artık sokakta bonzai isteyebilecek duruma geldi. O derece uyuşturucu maddenin etkisine girildi. Yani çok vahim bir durumdayız.”

Tarihi değer

Sarıalioğlu, mahallesi ile ilgili açıklamalarına devam ederek, “Camimizin altında cemaatimizi memnun etmek amacıyla yeni bir yer yapıyoruz. Yenicuma Mahallesi dendiği zaman kimse Yenicuma Camii’ni bilmiyor. Gözaçan Camii ya da pazarın içindeki cami ile karıştırıyorlar. Oysa bu cami tarihi değeri açısından da çok önemlidir.  Şimdi de biz camimizin kıymetini kaybetmemesi ve cemaatsiz kalmaması için bazı faaliyetler yapıyoruz. Cemaatimizin toplanıp sohbetini edebileceği bir çay ocağı yaptık. Bu çay ocağında cami imamı ile cemaati arasında dini ve diğer konularda sohbetler yapılabilecek. Üniversitemizden bazı hocalarımızı burada gençlerimizle buluşturacağız. Emniyetten bazı arkadaşlarımız çağırarak gençlerimizi bazı konularda bilinçlendirmesini isteyeceğiz. Hatta gerekirse Vali Beyi de çağıracağız” dedi.

Yetkililer gelsin

Sarıalioğlu, “Benim amacım muhtarlığı adam gibi yapıp dua almak. Özellikle şunu söylüyorum ki, bütün muhtarlar mahallesine başta Vali Bey olmak üzere yetkilileri çağırsınlar. Her mahallede mutlaka bir sıkıntı vardır. Bizim mahallemizde sıkıntı yok diyebilecek muhtar olmamalıdır. Bize sorunun nereden geldiği değil çözümün ne olduğu lazım. Gençler konusunda direkt emniyete başvurmak da çözüm değil. Bu konuda mücadele lazımdır” şeklinde konuştu. 

GENÇLER SPORA YÖNLENDİRİLSİN

Muhtar Sarıalioğlu, gençlerin sportif faaliyetlere yönlendirilmesi gerektiğini belirterek, “Bizim aynı zamanda spor salonlarımız var. Gençlerimizi spora yönlendirmek suretiyle kötü alışkanlıklardan da uzak tutmaya çalışıyoruz. Ben de belediyenin takımında tekvando antrenörlüğü yapıyorum. Milli antrenörüm aynı zamanda. Bununla alakalı çocukları kazanabilmek için Trabzon Büyükşehir Belediyesinin sportif faaliyetlerine de salonlarına da yönlendirme yapıyoruz” dedi.

ÇABALAR SINIRLI

Mahallelerinde çok sayıda fakir fukara olduğuna dikkat çeken Sarıalioğlu, şunları aktardı: “Aralarında kendilerini ifade edemeyen insanlar oluyor. Yani gidip de yardım fonlarına başvuru yapamayacak olanlar söz konusu. Bu insanlarla alakalı devlet muhtarlara yetki vermelidir ki biz de o insanlar için devlete başvuru ve beyanlarda bulunabilelim. Ya da direkt olarak bu yardıma muhtaç kişilerin muhtarlar kanalıyla belirlenmesi de sağlanabilir. Ben bazılarına yardımcı olmaya çalışıyorum ama bu sayı çok fazla olduğu için de benim de çabalarım sınırlı kalıyor.”

MUHTARLAR SORGULAMALI

Muhtar Sarıalioğlu ayrıca, “Mahallelere gidip ne yapabiliriz ve nerelerde çalışabiliriz sorgulamalı muhtar. Ama örnek olarak ben hiçbir muhtarın çıkıp da mahallesinde uyuşturucuya karşı mücadele verdiğini görmedim. Ben mahallemle alakalı sürekli yazı veriyorum. Mahallemde uyuşturucu kullananları belirtiyorum. İstiyorum ki devlet de bu konuyla ilgili her mahallede denetlemeye gitsin, önlem alsın. Okulların önünde önlem aldıklarını söylüyorlar. Orada sürekli polislerin beklediğini falan ama ben hep dolaşıyorum şu ana dek tek bir polis görmedim oralarda” diye konuştu.

 Selahattin Özcan-Şükran Atalar

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap