SON DAKİKA



Haber > Bayburt > Bir sonraki buluşmamız Şampiyonluk kutlaması için olsun

Bir sonraki buluşmamız Şampiyonluk kutlaması için olsun

28 Haziran 2021 Pazartesi - 12:57




Yeni bir yapılanmaya giden Bayburspor, sezona ‘şampiyonluk’ parolası ile hazırlanıyor. Çalışmalarla ilgili bilgi veren İl Özel İdare Genel Sekreteri Hayrettin Koçyiğit, “İyi bir yönetimimiz, burayı evi olarak gören bir hocamız var. Kadromuzun büyük bir bölümünü elimizde tuttuk. Şehir bizden şampiyonluk bekliyor. İnşallah, Karadeniz ekibi olarak sizi şampiyonluk kutlamasında ağırlamak istiyoruz” dedi.





“OVASI ÇİMENDİR DAĞLARI ÇİÇEK,
GARİPLER YURDUDUR BU DA BİR GERÇEK
TAŞ DİBİNDE BİLE AÇ KALMAZ BÖCEK
SEVDASI UĞRUNA KOL AÇAR BAYBURT...”


ŞAİR böyle anlatmış Bayburt’u. Çoruh Nehri’nin hayat verdiği Bayburt’un elbette anlatılacak o kadar çok şeyi var... Kalesi, sıcak ve samimi insanları, içtiğinizde damağınızdan bir daha o lezzeti unutamayacağınız çayı.
KARADENİZ’E komşu olması ise ayrı bir güzellik, ayrı bir hava vermiş Bayburt’a.

ŞEHRİN en önemli unsuru elbette fut- bol takımı. Şampiyonluk yaşadığında oradaydık. Onların mutluluğuna ortak olmuştuk. Pandemi döneminin ardından tekrar gittiğimizde aynı coşkuyu, aynı heyecanı, aynı samimiyeti gördük Baybur’ta.

ERZİNCAN Köprüsü’nün üzerinden geçerken, komşu illere olan sevgilerini de hissettik Bayburtluların.

BAYBURTSPOR 2 sezondur TFF 2’nci Lig’de oynuyor. Geride kalan sezon ciddi ekonomik sorunlar yaşamasına karşın. Ta Güney Afrikalardan gelip şehrine sahip çıkan Şemsettin Çalışkan’la hayat buldu. Yeni sezon Şemşettin Çalışkan yok ancak yerinde yine ‘Çalışkan’ bir isim var; Celil Çalışkan. Bu sezona da oldukça iddialı hazırlanıyorlar. Bayburtspor’da şehre sevdalı, kulübe adeta hayatını veren birisi daha var. Adı; Hayrettin Koçyiğit. Yoğun mesaisinin önemli bir bölümünü Bay- burtspor’a ayırıyor. Bizim şehirle, takımla ilgili soracağımız çok şey vardı. Hayrettin Koçyiğit tüm samimiyetiyle yanıtlar verdi. İşte o sohbetten aklımızda kalanlar:

YENİ SEZON BAYBURTSPOR’UN HEDEFLERİ NE OLACAK? GEÇTİĞİMİZ YIL CİDDİ SIKINTI- LAR YAŞANDI. BUNLAR ÇÖZÜLDÜ MÜ?

Sağ olsun geçen sezon Şemsettin Çalışkan ciddi yatırımlar yaptı. Borçları ka- pattı. Kulübü ayağa kaldırdı. Biraz daha zorlasak belki de play-of ’lara bile kala- caktık. Şu anda ekonomik olarak iyi bir durumdayız. Yeni sezon için aralıksız çalışmalarımız var. Kadromuzun çoğunluğunu elimizde tutacağız. Yeni başkanımız Celil Çalışkan ve bizler Bayburt por’un daha iyi yerlere gelmesi için gecemizi gündüzümüze katıyoruz.

YENİ BİR SPONSORUNUZ VAR. SANIRIM AN- LAŞMALAR OLDU. BEKLENTİLERİNİZ NELER?

Evet, yeni bir sponsor ile anlaştık. As- lında bu bir enerji içeceği. Adı; AnZentrum. Yeni sezon kulübümüzün adı AnZentrum Bayburt 69 olacak. İnşallah şehrimiz için bu birliktelik hayırlı olur.

HER YÖNÜYLE KONU ULAN KULÜP OLMAK İSTİYORUZ

TEKNİK KADRO TAKIM OLIŞUMU NASIL OLACAK?


Teknik direktörümüz Hakan Yılmaz ile devam ediyoruz. Kulübün sportif direktörlüğünü Şerif Bay- ram yapıyor. Yönetimde yer alan herkes adeta şe- hir için gecesini gündüzü-
ne katıyor. Hocamızın be- lirlediği isimlerle görüşme- ler sürüyor. Zaten geçtiği- miz sezondan 11 oyuncu- nun 9’u takımda devam ediyor. Yani iskelet kadro aynen kaldı.

GÖRÜNEN O Kİ, BAYBURTSPOR’DA YENİ SEZON HA- ZIRLIKLARI TAM BİR KURUMSALLIK İÇİNDE SÜRÜ- YOR. HEDEF NE OLUR BU SEZON SİZCE?

Şimdiye kadar pek dillendirmedik ancak artık bunu tüm açık yürekliliğimizle herkese söylüyoruz. Şehir şampiyonluk istiyor. Bu şehir, TFF 1’inci Lig’i hak ediyor. Kabul etmeliyiz ki ne kadar üst liglerde oynarsanız şehriniz de o kadar
yukarıda olur. Biz artık, ekonomisiyle, yatırımlarıyla ve elbette başarılı sonuçlarıyla konuşulan bir şehir olmak istiyoruz. Bayburtspor 2’nci Lig’e çıktığında şehirdeki insanların heyecanını görmenizi isterdim. Şehir her şeyi hak ediyor.

KARADENİZ'E SICAK İLGİ

Mesaisinin büyük bir bölümünü Bayburtspor’a ayıran Hayrettin Koçyiğit, Karadeniz Gazetesi yetkilileri Ahmet Firidin, Asım Kemal Güner, Nihat Erence ve Furkan Yiğit’e ziyaretleri için teşekkür etti. Koçyiğit, Spor Koordinatörümüz Nihat Erence’ye, “İnşallah bin sonraki ziyaretinizde sizi şampiyonluk kutlamalarına davet ederiz” dedi.

SEYİRCİ OLMAZSA OLMAZIMIZ

ŞEHİRDE HERKESİN DESTEĞİNİ ALABİLİYOR MUSUNUZ?

Halkımız imkanları ölçüsünde yardımcı oluyor. Zaten iki sezondur pandemi nedeniyle seyircimiz yok. Bu sezon inşallah tribünlerimiz açılır ve taraftar önünde oynarız. Seyirci futbolun en önemli unsuru. Onlar olmadan maalesef bir keyif olmuyor. Umarız, federasyon seyirci için gerekli izni verir ve Bayburtspor taraftarına kavuşur. Desteğe gelince... Burada sanki şikayet ekmek gibi olur ama beklenti içinde olduğumuz bazı önemli yerlerden aynı karşılığı bulamıyoruz. Gönül isterdi ki bu kurumlar, Bayburtspor’a gereken desteği ve önemi göstersin. Çünkü, Bayburtspor ne kadar yukarılarda olursa bu kişiler de o kadar yukarı çıkar. Bu kadarını söylüyorum ben.

OYUNCULARINIZA TEKLİFLER GELİYOR. ARANIZDAN AYRILACAK İSİMLER VAR MI?

Geride kalan sezon Uğur Mustafa Türk 17 gol attı. İbrahim Alan’ın 11 golü var. Malum Türkiye’de forvet oyuncuları transferde daha fazla dikkat çekiyor. Uğur Mustafa Türk’ü Süper Lig dahil birçok ligden kulüpler istiyor. Bunun değerlendirmesi yapılıyor. Elbette değerini bulan oyuncuyu satmak kulübe önemli bir gelir kaynağı sağlar. Bir de buradan yukarılara ne kadar çok oyuncu gönderirsek, futbolcuların bizi tercih etme nedenleri daha çok artar.

BURADAN BAYBURTSPOR TARAFTARINA MESAJINIZ NE OLACAK?

Onlar her koşulda bizim yanı- mızda oldu. Desteklerine devam etsinler. Dediğim gibi, onların tri- bünde bizi destekle-yeceği günü büyük bir özlemle bekliyoruz. İnşallah bu sezon taraftar tribünde olur, Bayburtspor da TFF 1’nci Lig’e çıkar.

 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap