SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Balık Yerine çöp avlarız!

Balık Yerine çöp avlarız!

21 Temmuz 2017 Cuma - 09:28




Kooperatif Başkanı denizi kirletenlere isyan etti.





Trabzon’da denize dökülen çöplerin balıkçılığı bitirme noktasına geldiğini belirten Akçaabat Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Şenkaya, “Balık yerine çöp avlayacağız” dedi.

OLUMSUZ ETKİLENİYOR

Trabzonlu balıkçılar son günlerde ağlara sürekli çöp takıldığını, denize dökülen çöplerin balıkçılığı olumsuz yönde etkilediğini belirttiler. Trabzon Akçaabat Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Coşkun Şenkaya, “Denize ağlarını bırakan arkadaşlarımız, ağları topladığında balık yerine bol bol çöple karşılaşıyorlar” ifadelerini kullandı.

DURUMLAR VAHİM

Denizin üstünün güldüğünü ancak altının kan ağladığını belirten Şenkaya, “Deniz dibindeki çöplerin büyük bir kısmı plastik ve benzeri maddelerden oluşuyor. Yani yıllarca denizde kalarak olumsuz etkisini devam ekkirecek olan artıklar hiç düşünülmeden denize dökülüyor. Bir de derelerden gelen atıklar var. Bunlarda birleşince durum daha da vahim oluyor” dedi.


ACİL ÖNLEM ALINSIN

Ağların çöpler yüzünden kullanılmaz hale geldiğini belirten Şenkaya, “Bunun sonu nereye varacak bilemiyoruz. Denizlerin kirletilmemesi ve balıkçılığın yok olmaması için yetkililerin geniş çaplı bir önlem planı hazırlayarak uygulamaya koymaları gerekmektedir. Aksi takdirde denizi kirletenler yüzünden balık yerine çöp avlamaya başlayacağız” şeklinde konuştu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap