SON DAKİKA



Haber > Artvin > Erdoğan Binali dedeye verdiği sözü tuttu!

Erdoğan Binali dedeye verdiği sözü tuttu!

24 Kasım 2023 Cuma - 10:15




Tam bir yıl önce Binali Polat talepte bulunmuştu! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sözünde durdu! Bir yıl sonra kapısına kadar getirtti...





Artvin'in Yusufeli ilçesinde 1 yıl önce gerçekleştirilen Yusufeli Barajı su tutma töreninde, 91 yaşındaki Binali Polat'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yaptığı doğalgaz talebi sonuçlandı. Cumhurbaşkanının talimatıyla ilçeye doğalgaz sağlanmasıyla birlikte, Yusufeli sakinleri soğuk kış günlerine doğalgaz konforuyla girdi.

2022'DE DOĞALGAZ TALEBİNDE BULUNMUŞTU

Artvin, Çoruh Nehri üzerine inşa edilen Yusufeli Barajı ve HES projesinin temelden 275 metre yüksekliğiyle Türkiye'nin birinci, dünyanın 5. en yüksek barajı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı ile 22 Kasım 2022’de su tutmaya başladı. evleri baraj suları altında kalan hak sahiplerine evleri teslim edilirken, 91 yaşındaki Binali Polat, törende Cumhurbaşkanı Erdoğan'a doğalgaz isteğini dile getirdi. Polat'ın isteğini karşılıksız bırakmayan Erdoğan, törende dönemin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’e talimat vererek “Talimatı verdim. Enerji bakanımız dedi ki biraz yolu uzak. Uzak muzak yok, biz aşığız. Ferhatız dağları deleriz ve ulaşırız” dedi.

'ÖLMEDEN DOĞALGAZI KULLANMAK NASİP OLDU'

Erdoğan'ın talimatı üzerine dönemin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'in çalışmaları sonucunda, Yusufeli ilçesine doğalgaz bağlantısı yapıldı.
Binali Polat, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hitaben “Doğalgazı gönderdin Paşam. Biz de koca Yusufeli’nde ısınıyoruz. Bu hayır sana da yeter bana da. Ölmeden doğalgazı kullanmak da nasip oldu” diyerek teşekkür ve dua etti.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap