SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Bölgemizde 3 dönem kuralına takılan başkanlar kimler? AK Parti’de başkanlara 3 dönem şoku!

Bölgemizde 3 dönem kuralına takılan başkanlar kimler? AK Parti’de başkanlara 3 dönem şoku!

12 Kasım 2023 Pazar - 10:44




Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatı ile AK Parti’de uygulanacak olan 3 dönem kuralının yansıması bölge il ve ilçelerinde de olacak.





Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Yılmaz, yerel seçimlerde, genel seçimlerde de olduğu gibi 3 dönem kuralı uygulanacağını söylemesinin ardından gözler mevcut başkanlara çevrildi.

Peki, bölgemizde kimler üç dönem kuralına takılıyor? İşte cevabı…

TRABZON…

ARAKLI’DA BAŞKAN ÇEBİ ADAY OLAMIYOR


Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi üç dönem kuralına takılıyor… Çebi, 2009-2014 ve 2019 yıllarında adaylığını koymuş ve kazanmıştı. AK Parti’nin Araklı için kimi aday göstereceği isi henüz net değil.

ORDU’DA

5 BAŞKAN…


Ordu’da beş isim üç dönem kuralına takılıyor…

2004-2009 ve 2014 yıllarında aday olan; Akkuş Belediye Başkanı İsa Demirci, Gölköy, Belediye Başkanı Fikri Uludağ, Kabadüz Belediye Başkanı Yener Kaya, Kabataş Belediye Başkanı Yakup Yılmaz ve Mesudiye Belediye Başkanı İsa Gül tekrar aday olamayacak.

GİRESUN’DA

2 BAŞKAN


Giresun’da üç döneme takılan iki isim çıkıyor karşımıza… Dereli Belediye Başkanı Kazım Zeki Şenlikoğlu ve Keşap Belediye Başkanı Mehmet Emür aday olamıyor. AK Parti, Dereli ve Keşap için partinin genç isimlerine yöneldiği söyleniyor.

GÜMÜŞHANE’DE

NAS NE OLACAK


Gümüşhane’de durumlar karışık… Kelkit Belediye Başkanı Aziz Nas’ın aday olup olmayacağı net değil. Nas; 2004, 2009 ve 2014 yıllarında mahalli idari seçimlerinde Ünlüpınar beldesinde belediye başkanı seçildi. Nas, 2019 yılında ise Kelkit Belediye Başkanı seçilmişti.

RİZE’DE

3 BAŞKAN VAR


Rize’de üç dönem kuralına takılan üç isim var. Ardeşen Belediye Başkanı Avni Kahya, Hemşin Belediye Başkanı Halim Kazım Bekar ve Pazar Belediye Başkanı Ahmet Basa tekrar aday olamayacak. AK Parti’nin güçlü olduğu Rize’de bu üç ismin yerine kimi getireceği ise merak konusu…

ARTVİN’DE

2 İSİM VAR


CHP’li belediyelerin ağırlıkta olduğu Artvin’de ise aday iki isim var. Murgul Belediye Başkanı Hasan Çavuş ve Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp Aytekin yerel seçimlerde aday gösterilmeyecek.

HABER: SAFİYE SELÇUK

Beğendim
1
Sevdim
1
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap